Košarkaški klubPartizanrastao se na kraju prethodne sezone sa dosadašnjim kapitenom Kevinom Panterom, a Amerikanac koji ima i srpski pasoš preselio se u redove Barselone. Možda nije jedini, pošto mediji iz Španije pišu da bi uskoro mogao da dobije društvo iz prošlogodišnjeg tima beogradskih crno-belih!

Kako navodi "Encestando", slavna Barselona zainteresovana je da ovog leta angažuje Bruna Kabokla koji ima nerazjašnjen status u Partizanu. Špance su oduševile fizičke karakteristike brazilskog košarkaša i u njemu vide idealno pojačanje za narednu sezonu, a da li će doći do dogovora u velikoj meri zavisi i od situacije u Beogradu. Kao što se zna, Kaboklo i Partizan trenutno nisu u sjajnim odnosima...

partizanalba195350.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Brazilac je napustio klub tokom sezone, u samom finišu. Nije bio tu tokom borbe za trofej u Superligi Srbije, a prvi čovek kluba Ostoja Mijailović istakao je da će Kaboklo ostati član Partizana nakon što plati kaznu za kršenje discipline. Ipak, drugačije informacije stigle su sa igračeve strane - preko svog agenta poručio je da želi raskid ugovora zbog neizmirenih obaveza tokom dva meseca ugovora, što bi moglo da dovede do definitivnog rastanka srpskog tima i brazilskog centra.

Ostaje da se vidi kako će se rešiti situacija, jer je Partizan nakon tih istupa u javnosti kaznio Bruna Kabokla, koji zvanično ima ugovor sa crno-belima i za narednu sezonu! U prethodnoj sezoni Bruno Kaboklo je odigrao 27 utakmica za Partizan u Evroligi uz učinak od 9,4 poena i četiri skoka. Na 28 mečeva u ABa ligi prosečno je beležio 7,8 poena i 3,8 skoka.

Kurir sport / Mondo / Encestando

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Željko Obradović, Partizan ABA liga