DŽORDAN LOJD NEĆE U CRVENU ZVEZDU, ALI HOĆE U BEOGRAD! Već je POTPISAO, igraće EVROLIGU naredne sezone!
Foto: Starsport

preokret

DŽORDAN LOJD NEĆE U CRVENU ZVEZDU, ALI HOĆE U BEOGRAD! Već je POTPISAO, igraće EVROLIGU naredne sezone!

Košarka -

Nadali su mu se navijači Crvene zvezde, mada kada je stigao Ajzea Kenan već je bilo jasno da se neće naći na Malom Kalemegdanu u sezoni 2024/25. Ipak nastaviće Džordan Lojd da igra Evroligu i to u "Pioniru"! On je potpisao dvogodišnji ugovor sa Makabijem koji je nedavno potvrdio da će i naredne sezone nastupati u Beogradu u elitnom evropskom takmičenju.

Iskusni 30-godišnji američki šuter je posle završenog koledža ostao nedraftovan, proveo je jednu sezonu u razvojnoj ligi pre dolaska u Hapoel Elijat. Zatim se vratio u Ameriku i proveo sezonu u Torontu i sa njima 2019. godine osvojio prsten mada je odigrao svega 12 utakmica i imao 2,4 poena po meču. Potom je prešao u Valensiju i debitovao u Evroligi.

U sezoni 2020/21 bio je jedan od najboljih košarkaša Crvene zvezde i osvojio je ABA ligu, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća sa ekipom crveno-belih. Potom je igrao godinu dana u Zenitu, pa poslednje dve sezone kod Saše Obradovića u Monaku. Francuski klub je dovođenjem Nika Kalatesa i Metjua Strazela popunio bekovske pozicije, na krilu je stigao Vito Braun iz Turske, a pod košem Jorgos Papajanis, Petr Korneli, Joan Makundu. TU je i mladi bek Juhan Bregarin pa za Lojda više nema mesta.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

00:11

Zvezda se vratila na parket

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track