VOJVODINA, VRŠAC I ZLATIBOR PREDSTAVLJAJU SRBIJU: Objavljen kalendar Aba 2 lige
Foto: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

RASPORED

VOJVODINA, VRŠAC I ZLATIBOR PREDSTAVLJAJU SRBIJU: Objavljen kalendar Aba 2 lige

Košarka -

Regionalna košarkaškaAba 2 liga objavila je danas kalendar takmičenja za predstojeću 2024/25. sezonu, koja će zvanično početi 24. septembra.

U četiri grupe takmičiće se 16 ekipa iz regiona, a Srbiju će predstavljati Vojvodina, Vršac i Zlatibor, navodi se na sajtu lige.

U Grupi A igraće MZT Skopje Aerodrom, Kansai Helios Domžale, Cedevita Junior i Teodo Tivat, dok će se u Grupi B takmičiti Vojvodina mts, Sutjeska Elektroprivreda, Bosna i Rabotnički Skopje.

Grupu C čine klubovi Podgorica, Široki TT Kabeli, Pelister-Bitola i Vršac Meridianbet, dok će u Grupi D igrati Zlatibor Mozzart, Borac WWin, Ilirija i Šibenka.

Ekipe će sa svakim suparnikom iz grupe odigrati po dve utakmice, jednu na domaćem terenu i jednu u gostima, a po dve najbolje rangirane ekipe plasiraće se u Top 8 fazu takmičenja.

U toj fazi takmičenja učestvovaće osam timova, koji će biti podeljeni u dve grupe (E, F), od kojih se svaka sastoji od četiri po četiri tima, gde će se takođe igrati po dva meča sa svakom ekipom u okviru grupe.

Po dva najbolje plasirana tima iz svake grupe od 8 najboljih plasiraće se u plej-of.

Prvi finalni meč planiran je za 29. april 2025. godine, drugi za 6. maj, a eventualni treći za 13. maj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track