Neverovatne vesti dolaze iz Amerike, a tiču se Nikole Jokića i njegovog kluba Denvera.

profimedia0862538901.jpg
Harry How / Getty images / Profimedia 
foto: Harry How / Getty images / Profimedia

Nagetsi nisu uspeli da odbrane NBA titulu, a trener Majkl Meloun i sportski menadžment shvatili su da imaju tanak roster. Zato su odlučili da ovog leta zasuču rukave i nađu igrače koji će biti od koristi Nikoli Jokiću.

Prema pisanju nekoliko portala iz SAD devetostruki NBA Ol star Rasel Vestbruk (35) nalazi se pred potpisom za ekipu iz Kolorada. Vest je prvi plasirao "Bucket Access" i sada je ostalo samo da se završi realizacija dogovora dve strane. Oni pišu da su unazad nekoliko poslednjih dana predsednik košarkaških operacija LA Klipersa Lorens Frenk, Vestbrukov agent Džef Švarc i generalni direktor Denvera Kalvin But u intezivnoj komunikaciji.

Nije tajna da Nikola Jokić već nekoliko godina nagovara sportski menadžment Denvera da stupe u akciju i dovedu Rasela Vestbruka. Upravo je Srbin glavni zagovornik ovog transfera, jer smatra da bi Džamal Mari i on imali veliku korist da u timu imaju košarkaša kakav je Rasel Vestrbruk.

Čini se da je izvesno da će iskusni košarkaš napusti Los Anđeles Kliperse.

- Imamo veliko poštovanje za Rasa. Uradio je fenomenalan posao prošle sezone, a sada ćemo videti sa njegovim agentom koji su najbolji sledeći koraci za njega - izjavio je Lorens Frenk.

profimedia0868264722rasel.jpg
Sam Hodde / Getty images / Profimedia 
foto: Sam Hodde / Getty images / Profimedia

Prošle sezone Rasel Vestbruk u proseku imao je 11,1 poen, pet skokova i 4,5 asistencije po meču, u dresu LA Klipersa. Iza njega je prilično bogata karijera. Biran je kao četvrti pik sa drafta 2008. godine od strane Oklahome, u kojoj je igrao sve do 2019. Titulu MVP osvojio je u sezoni 2016/2017.

Posle Oklahome, sezonu je proveo u Hjustonu, a potom u Vašingtonu. Nakon toga je dve godine igrao za Los Anđeles Lejkerse, da bi 2023. ostao u istom gradu, ali je promenio klub i potpisao za Kliperse. Ogromna mu je želja da se domogne NBA prstena, a čini se da mu Denver sa Nikolom Jokićem u timu pruža realnu mogućnost za taj podvig.

Kurir sport

Kurir Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru