MVP NBA LIGE PROPUŠTA OLIMPIJSKE IGRE ZBOG SUKOBA SA SPONZOROM? Planeta je u ŠOKU: Nećemo ga gledati u Parizu - razlog je SRAMOTAN
Foto: Fatih Aktas / AFP / Profimedia

SKANDAL U AMERICI

MVP NBA LIGE PROPUŠTA OLIMPIJSKE IGRE ZBOG SUKOBA SA SPONZOROM? Planeta je u ŠOKU: Nećemo ga gledati u Parizu - razlog je SRAMOTAN

Košarka -

MVP finalne serije NBA lige, superstar Boston Seltiksa Džejlen Braun, navodno se zbog sukoba sa glavnim sponzorom reprezentacije nije našao u timu koji će predstavljati Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ljubitelji košarke bili su u neverici kada je kao zamena za Kavaja Lenarda pozvan as Bostona Derik Vajt, a ne čovek koji bio najzaslužniji za osvajanje šampionskog prstena.

Međutim, ta odluka nije iznenadila MVP finala, koji je ubeđen da je glavni sponzor "USA Basketball", poznati sportski brend "Najki" umešan u ovu odluku, prenosi "Njujork tajms".

Braun nije zaštitno lice ove kompanije, a Vajt jeste...

Džejlen, koji je uživo pratio utakmicu Seltiksa i Lejkersa u Letnjoj ligi u Las Vegasu nakon meča je kratko prokomentarisao ovu odluku.

"Nisam bio iznenađen. Srećan sam zbog njega, lepo je videti toliko naših momaka tamo, tako da sam bio srećan zbog njega (Vajta), ali nisam bio iznenađen", rekao je Braun.

On je ubeđen da zbog odnosa sa brendom "Najki" za njega nije bilo mesta.

"Da, sigurno... Više o tome narednih dana. Za sada neću da komentarišem to", rekao je Braun.

Braun je poslednjih godina u više navrata javno kritikovao "Najki". Najviše bure izazvao je njegov komentar na odluku kompanije da prekine saradnju sa Kajrijem Irvingom.

Vlasnik Fil Najt tada je rekao da je Kajri "prešao granicu", kada je promovisao jedan dokumentarac sa antisemitskim porukama.

"Otkad je Najkiju stalo do etike", napisao je tada Braun.

Zanimljivo, Braun je imao ugovor sa Adidasom kada je ušao u NBA, a kasnije je počeo da nosi razne Najki patike koje na sebi nisu imale logo kompanije.

Kurir sport/J.M./nytimes.com

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track