JA SAM SRBIN I SLOVENAC! Reči koje su ZAPALILE region i digle CELU ZEMLJU na noge: Legenda je morala da OBJAŠNJAVA svoju izjavu!
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

bura

JA SAM SRBIN I SLOVENAC! Reči koje su ZAPALILE region i digle CELU ZEMLJU na noge: Legenda je morala da OBJAŠNJAVA svoju izjavu!

Košarka -

Proslavljeni košarkaš Goran Dragić prokomentarisao je izjavu koja je podigla veliku buru u Sloveniji.

Bivši reprezentativac Slovenije nedavno je izjavio da je Slovenac i Srbin, što je izazvalo kontroverze u zemlji u kojoj je odrastao. Sada je ponovio svoje reči i bez ustručavanja rekao da u njoj ne vidi ništa sporno.

Na komentar voditeljke da joj se čini da u toj izjavi nema ništa kontradiktorno, Goran Dragić se složio i brzo ponudio svoje objašnjenje:

"Ni meni (se ne čini da je kontradiktorno, prim. aut.). To ne znači da mi se sada Srbija odjednom sviđa i da ću da igram za Srbiju", rekao je Dragić u jednoj emisiji na "N1".

"Ne, moja država je Slovenija, ja sam tu odrastao i Slovenija mi je sve dala", dodao je dugogodišnji reprezentativac Slovenije sa kojom je 2017. postao šampion Evrope sa Slovenijom.

Goran Dragić je profesionalnu karijeru počeo davne 2004. godine noseći dres Geoplin Slovana sa samo 18 godina, potom je po sezonu odigrao za Mursiju i Olimpiju, pre selidbe u NBA ligu 2008. godine kao 45. "pik" na draftu. Za deceniju i po u Americi izgradio je reputaciju jednog od najboljih organizatora igre u najjačoj ligi na svetu. Igrao je za Finiks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki, a 2018. godine bio je i na Ol-staru.

Podsetimo, Goran Dragić je rođen u Ljubljani 1986. godine od oca Srbina Marinka iz Zvornika i majke Slovenke, a njegov brat Zoran takođe je izgradio respektabilnu košarkašku karijeru.

Kurir sport/J.M./Mondo / N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track