JOKIĆ JE TU, ĐOKOVIĆ NIJE! Amerikanci objavili listu NAJBOLJIH sportista u 21. veku! Postoji OBJAŠNJENJE zašto nema Novaka!
Foto: Starsport

zanimljivo

JOKIĆ JE TU, ĐOKOVIĆ NIJE! Amerikanci objavili listu NAJBOLJIH sportista u 21. veku! Postoji OBJAŠNJENJE zašto nema Novaka!

Košarka -

Čuveni američki ESPN objavio je nekompletnu listu najboljih sportista u 21. veku i na njoj, bar trenutno, nema Novaka Đokovića, ali se Nikola Jokić našao na visokom 28. mestu.

Postoji i logično objašnjenje zbog čega i dalje nema Đokovića - Amerikanci su do sada objavili sportiste koji su se našli na pozicijama od 26. do 100. Jokić se na 28. mestu našao zbog toga što je 2023. godine bio šampion NBA lige, da je bio MVP NBA finala, da je šest puta bio Ol-star igrač, pet puta u NBA timu, te da je tri puta bio MVP ligaškog dela i jednom MVP finala Zapadne konferencije.

Takođe, Amerikanci su spomenuli i citat Doka Riversa o Jokiću.

Nikola Jokić
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

- Ima kretanje i poteze Olajdžuvona… Ima blesavu intelegenciju Kevina Mekhejla. On je najbolji visoki dodavač kog sam ikada video. I znam da je Bil Volton bio jedan od najboljih ikada.

Očekuje se da će Novak zauzeti jedno mesto u samom vrhu, te da će se o njemu tek pričati.

Novak Đoković
foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što se tiče zanimljivih lica na pozicijama od 26. do 100. treba napomenuti sledeća imena:

Mihael Šumaher (29. mesto), Dvej Vejd (35. mesto), Dirk Novicki (41), Janis Adetokumbo (42), Tijeri Anri (48), Zinedin Zidan (50), Luka Modrić (55), Kilijan Mbape (65), Džejson Kid (69), Ronaldo Nazario da Lima (87), Ronaldinjo (94), a Zlatan Ibrahimović (95).

Dosadašnju listu možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO:

00:21

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track