BOMBA! U TREJD VESTBRUKA U DENVER UKLJUČEN I KOŠARKAŠ PARTIZANA! Evo šta je moralo da se dogodi da bivši MVP stigne kod Jokića
Foto: Starsport / RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

PROMENA

BOMBA! U TREJD VESTBRUKA U DENVER UKLJUČEN I KOŠARKAŠ PARTIZANA! Evo šta je moralo da se dogodi da bivši MVP stigne kod Jokića

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je veliko pojačanje - u Denver Nagetse stiže nekadašnji MVP lige Rasel Vestbruk.

U pitanju je jedna od najvećih tripl-dabl mašina u istoriji košarke i plejmejker od kojeg se očekuje da bude veoma važan igrač u drugoj petorci tima iz Kolorada.

Da bi se ceo posao završio morali su da trejduju Los Anđeles Klipersi i Juta, a tom prilikom došlo je do promene kluba koji ima prava na Balšu Koprivicu.

Košarkaš Partizana izabran je kao 57. pik na draftu 2021. godine, a tada ga je uzeo Šarlot. Trejdovan je kasnije u Detroit, pa zatim u Kliperse, a od sinoć prava na njega poseduje Juta.

Balša Koprivica
foto: Starsport©

Ekipa iz Los Anđelesa poslala je u istom smeru Vestbruka, prava na Balšu Koprivicu, potencijalnu zamenu pikova druge runde na draftu 2030. godine i deo novca - dok je u drugom smeru krenuo Kris Dan.

Tako će u narednom periodu ekipa iz Jute pratiti igre Partizanovog centra, kojeg bi u mogli da pozovu u NBA i daju mu šansu protiv najboljih košarkaša na planeti.

To neće biti slučaj sa Vestbrukom, jer je već svima jasno kakav je plan za iskusnog beka. On će otkupiti svoju slobodu od Jute, a kada postane slobodan agent potpisaće ugovor sa Denver Nagetsima koji imaju šampionske ambicije.

Upravo je Rasel jedan od igrača koje je Nikola Jokić pomenuo klupskim čelnicima kao najbitnije za formiranje novog šampionskog sastava.Od iskusnog košarkaša koji je u karijeri nastupao za Oklahomu, Hjuston, Vašington i oba tima iz Los Anđelesa se očekuje da bude šesti igrač tima i lider druge petorke, kada starteri odmaraju.

Rasel Vestbruk
foto: Profimedia

U prethodnoj takmičarskoj godini upravo je nedostatak rešenja na klupi istican kao najveći problem tima iz Kolorada koji nije uspeo da odbrani šampionsku titulu. Skraćena rotacija uticala je da Denver ranije završi sezonu, porazom u sedmom meču polufinala Zapadne konferencije protiv Minesote.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:29

Nikola Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track