VELIKO PRIZNANJE ZA BOŽIDARA MALJKOVIĆA: Predsednik OKS primljen u KUĆU SLAVNIH!
Foto: OKS

košarka

VELIKO PRIZNANJE ZA BOŽIDARA MALJKOVIĆA: Predsednik OKS primljen u KUĆU SLAVNIH!

Košarka -

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković primljen je u Akademiju francuske košarke, odnosno Kuću slavnih francuske košarke, saopštio je danas taj komitet.

Maljković je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera svih vremena sa četiri titule prvaka Evrope, a poseban pečat je ostavio u francuskoj košarci predvodeći Limož do titule šampiona Evrope 1993. godine, što je bila prva titula klupskog prvaka Evrope u istoriji francuskog sporta.

Limož je predvodio tri godine i sa njim, uz Kup evropskih šampiona 1994. godine u Atini, osvojio i francuski šampionat i kup po dva puta.

Maljković je naveo da mu to priznanje mnogo znači, dodajući da mu je posebna čaast što ulazi u tu instituciju u generaciji sa čuvenim francuskim košarkašem Tonijem Parkerom.

- Veliko priznanje koje sam dobio od francuske košarke, jer ovu nagradu su mi aklamacijom dodelile kolege, meni mnogo znači. Pre svega u francusku košarku ušao sam kao stranac, u nju uneo svu onu buku koju donose revolucionarne promene, a iz nje izašao kao Francuz. Francuska me primila kao svog - kazao je Maljković.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:21

Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track