SPEKTAKL U ARENI! "Orlovi" na krilima 20.000 navijača prave uvertiru za Olimpijske igre!
Foto: Profimedia

POLEĆEMO

SPEKTAKL U ARENI! "Orlovi" na krilima 20.000 navijača prave uvertiru za Olimpijske igre!

Košarka -

Publika u Srbiji ima priliku da na delu vidi naše najbolje košarkaše i isprati ih na Olimpijske igre, koje počinju za četiri dana u Francuskoj

U završnoj fazi priprema za Olimpijske igre u Parizu, košarkaška reprezentacija Srbije odigraće dve utakmice u Beogradu. Prva je na programu danas od 20 časova, a protivnik ekipi Svetislava Pešića je Japan.

"Orlovi" su, nakon serije utakmica iza zatvorenih vrata protiv Holandije u našoj prestonici, otputovali u Lion, gde su pobedili Francusku (79:67), a zatim su otišli u Abu Dabi.

Tamo je Srbija zabeležila poraze od Australije (84:73) i SAD (105:79), pa će sada, iako nema potrebe za brigu, pokušati da poprave utisak. Biće to idealna prilika za navijače da uživo vide najbolje srpske košarkaše na delu. Svi koji dođu u Beogradsku arenu mogu da očekuju veliku borbu našeg tima. Pešićev konačan spisak za Olimpijske igre još uvek nije poznat i neki od košarkaša još uvek pokušavaju da dokažu da zaslužuju mesto u avionu za Pariz.

Svetislav Pešić
foto: Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

Sa druge strane, Japan u Beograd dolazi nakon serije loših rezultata. Na dve utakmice protiv Australije, jedne protiv Južne Koreje i, na kraju, pred dolazak u Srbiju, protiv Nemačke, Japanci nemaju nijednu pobedu i biće pravo čudo ako naprave dobar rezultat u Parizu, gde će igrati u grupi s Nemačkom, Francuskom i Brazilom. "Orlovi" će večeras biti veliki favorit, a pored šanse za dokazivanje koju su dobili pojedini igrači, meč protiv rivala iz Azije poslužiće i za dodatno uigravanje tima.

Srbija, Košarkaška reprezentacija Srbije, Svetislav Pešić
foto: MOURAD ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Kada je reč o Srbiji na Olimpijskim igrama, Svetislav Pešić će predvoditi reprezentaciju u grupi C, u kojoj će protivnici biti SAD, Portoriko i Južni Sudan. Nakon meča s Japanom, sutra uveče u Beogradu čeka nas i utakmica protiv Grčke.

Uvertira: Devojke protiv Nigerije

Uoči utakmice muškog nacionalnog tima protiv Japana, ženska selekcija, predvođena Marinom Maljković, igraće u Beogradskoj areni protiv Nigerije od 17 časova. Prethodno je Srbija pobedila Kinu (93:82), a potom izgubila od Belgije (106:59) i Francuske (85:63). U Parizu će igrati u grupi s Portorikom, Kinom i Španijom.

Bonus video:

00:29

Nikola Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track