ZAMALO SENZACIJA! Južni Sudan UNIŠTAVAO AMERIKANCE, a onda se "drim tim" probudio, ŽESTOKO ODGOVORIO i naneo im bolan poraz!
Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

PRIJATELJSKI MEČ

ZAMALO SENZACIJA! Južni Sudan UNIŠTAVAO AMERIKANCE, a onda se "drim tim" probudio, ŽESTOKO ODGOVORIO i naneo im bolan poraz!

Košarka -

Košarkaši Amerike slavili su nad Južnim Sudanom sa 101:100 u prijateljskom meču odigranom u okviru priprema za Olimpijske igre.

Drim tim u prvom poluvremenu nije ličio na sebe, Karlik Džons je radio šta je hteo, pa je ekipa Južnog Sudana na odmor otišla sa +14.

U nastavku su najbolji američki košarkaši zaigrali daleko bolje, preokrenuli i pokazali da su ipak - nepobedivi.

Džejms Lebron je upisao 23 poena uz šest skokova i isto toliko asistencija, pratili su ga Entoni Dejvis i Stef Kari sa po 15 poena.

Kod Južnog Sudana se istakao već pomenuti Karlik Džouns sa tripl-dablom, upisao je 15 poena uz 11 asistencija i 10 skokova.

Pored njega, odlični su bili Marijal Šajok sa 25 i Džej Ti Tor sa 14 poena.

Lebron Džejms
foto: Pedro Porru / Zuma Press / Profimedia

Podsetimo, do ove sezone, Južni Sudanci su imali trojicu predstavnika u najjačoj ligi sveta, ali je Venjen Gejbrijel u međuvremenu napustio Los Anđeles Lejkerse i prešao u Makabi iz Tel Aviva, dok se Karlik Džons nakon rastanka sa Čikago Bulsima dovodi u vezu sa Partizanom.

Poslednji koji je preostao, Bol Bol, otkazao je iz "privatnih razloga".

Ipak, ovo što su pokazali je velika opomena, posebno za košarkaše Srbije da neće smeti da potcene baš nijednog protivnika na Igrama u Parizu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track