RASPORED KOŠARKAŠA SRBIJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA Svi detalji na JEDNOM MESTU: Ko, kada i sa kim - ovo su NOVA PRAVILA takmičenja
Foto: Starsport©

PARIZ 2024

RASPORED KOŠARKAŠA SRBIJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA Svi detalji na JEDNOM MESTU: Ko, kada i sa kim - ovo su NOVA PRAVILA takmičenja

Košarka -

Zvanično otvaranje Olimpijskih igara je u petak, a već sada znamo kojih 12 košarkaša putuje u Lil da se bori pod našom zastavom.

Mučile su nas povrede, nedoumice i dileme, ali Svetislav Pešić je odabrao i "orlovi" čekaju da polete za Lil.

Srbija
foto: Starsport

Šta i ko čeka reprezentaciju Srbije u Lilu? Ko su nam rivali, kada igramo i kakav je spisak naših protivnika? Kakav je sistem takmičenja i šta nam je potrebno da bi prošli u čevrfinale i nokaut fazu takmičenja?

Srbija se nalazi u grupi C sa Južnim Sudanom, Portorikom i Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi meč je na programu 28. jula od 17:15 sa Amerikancima, zatim 31- jula od 17:15 igramo protiv Portorika, a onda 3. avgusta od 21 čas poslednji meč grupe protiv Južnog Sudana.

košarkaši, Orlovi, Srbija
foto: Starsport©

SASTAVI RIVALA U GRUPI

Za Sjedinjene Američke Države će igrati: Stef Kari, Entoni Edvards, Lebron Džejms, Kevin Durent, Derik Vajt, Tajris Haliburton, Džejson Tejtum, Džoel Embid, Džru Holidej, Bem Adebajo, Entoni Dejvis i Devin Buker.

Za Portoriko će igrati: Hose Alvarado, Đan Klavel, Džordž Kondit, Alim Ford, Džordan Hauard, Kristofer Ortiz, Ajzea Pinjeiro, Devon Rid, Ismael Romero, Stivi Tompson, Arnaldo Toro i Tremont Voter.

Za selekciju Južnog Sudana će igrati: Junior Madut, Nuni Omot, Karlik Džouns, Kaman Maluah, Kuani Kuani, Marijal Šajok, Deng Akuot, Majok Deng, Piter Jok, Koh Bar, Venjen Gebrijen i Sandej Deh.

Svetislav Pešić
foto: Starsport

ŠTA NAM JE POTREBNO ZA PROLAZ DALJE?

Pošto se igra u po tri grupe od po četiri tima Srbija će biti sigurna u drugoj fazi takmičenja ako bude u prve dve ekipe u svojoj grupi. Ipak zbog novog sistema takmičenja i dva najbolja trećeplasirana tima idu dalje, ali pobede nad Portoriko i Južnim Sudanom bi nam svakako donele prolazak dalje bez obzira na meč sa Amerikancima.

košarkaši, Orlovi, Srbija
foto: Starsport©

POSLE PRVOG KRUGA ŽREB

Da bi se izbegla situacija sa nekih prethodnih turnira kada su timovi namerno gubili da bi izbegli Amerikance, sada je uveden žreb i prilično je zakompikovano takmičenje.

Napraviće se četiri šešira - u prvom će biti dve najbolje prvoplasirane ekipe, u drugom najgora prvoplasirana i najbolja drugoplasirana, u trećem ostale dve drugoplasirane i u četvtom najbolje trećeplasirane ekipe.

Zatim će se žrebati ekipe iz prvog i četvrog i drugog i treće šešira, ali nije moguće da ekipe iz iste grupe igraju u četvrfinalu.

Četvrtfinala će biti na programu 6. avgusta. polufinala 8. avgusta, a mečevi za bronzu i zlato 10. avgusta.

(Kurir sport/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track