Nekadašnji američki košarkaš Kris Malin poslao je brutalnu poruku selektoru Srbije Svetislavu Pešiću.

Sve je počelo oko Pešićeve izjave da je ovaj sastav SAD bolji od originalnog "drim tima" iz 1992. godine, a Malin koji je bio član tog tima se osetio prozvanim.

- On mora da se probudi, možda da skoči u srpsko more ili nešto slično i da se brzo probudi... Od mene će dobiti istorijsku lekciju - rekao je Kris Malin.

Deli nekadašnji košarkaš Golden Stejta lekcije iz istorije, ali zato u školi očigledno nije učio geografiju...

Podsećanja radi, SAD su prvi put poslale svoje najbolje košarkaše na Olimpijske igre u Barseloni 1992. godine, a članovi tog tima pored Malina bili su: Majkl Džordan, Medžik Džonson, Leri Bird, Čarls Barkli, Džon Stokton, Karl Meloun, Klajd Dreksler, Skoti Pipen, Patrik Juing, Dejvid Robinson i Kristijan Lejtner.

Ovaj sastav se prošetao do zlatne medalje, pobeđivali su protivnike 50 razlike u proseku, a smatraju se najboljim sastavom u istoriji košarke.

U finalu su pobedili Hrvatsku rezultatom 117:85, ali ko zna šta bi se dogodilo da je tadašnjoj reprezentaciji Jugoslavije bilo dozvoljeno da se takmiči.

Što se Malina tiče, koliko god je bio dobar košarkaš, možda je njemu bolje da skoči u nepostojeće "srpsko more", a kada govori o čoveku koji je osvojio maltene sve što je moguće u košarci treba da stoji mirno.

Kurir sport