Košarkašice Srbije igraju danas protiv Portorika prvi meč na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovaj duel igra se u Lilu, a početak je zakazan za 21.00 sat. Selektorka Marina Maljković veruje u svoj tim - tim za velika dela!

Maljkovićeva nije propustila priliku da podseti na ranije uspehe ženske košarke.

"Brzo zaboravljamo, ova ekipa uzela je dva evropska zlata, bronzu u Riju, ovo je jedina ekipa košarkaška koja je uspela da uzme te medalje kao rezultate. Ovo su naše treće OI, to znači da su ove nove devojke dokazale da vrede, jer su 12 najboljih na svetu", jasno je stavila do znanja selektorka srpskih "lavica".

"Za nas je Pariz važna stanica gde gradimo temelje za Los Anđeles i dalje. Razlika je što se naša generacija 30 godina se takmičila u Srbiji, a ja ove devojčice kupim po svetu. Ova grupa je sastavljena od 6, 7 neiskusnih devojčica, koje nemaju reper za evroligaško takmičenje i grupe devojaka kojima je Pariz poslednja stanica pred završetak karijere. Sve to znači samo jedno, da ćemo ići na pobedu bez razmišljanja i da ćemo požrtvovano, kao što ste navikli od ove reprezentacije, ulaziti u meč sa svakim protivnikom", poručila je Marina Maljković.

screenshot-2.jpg
EPA/MARTIN DIVISEK 
foto: EPA/MARTIN DIVISEK

Prva prepreka našim košarkašicama na Igrama u Parizu je selekcija Portorika.

"Veoma važna utakmica za nas, dobro ih poznajemo. Nisu se toliko menjali što je njihova prednost. Najbolja igračica je dominantna u igri jedan na jedan u Evroligi", objasnila je Maljkovićeva.

Srbija će se na OI takmičiti u grupi A sa Španijom, Kinom i Portorikom.

U četvrtfinale prolaze dve prvoplasirane reprezentacije iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane.

LAVICE NA 10. MESTU PO SNAZI NA OI

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije svrstana je na 10. mesto po snazi selekcija učesnica Olimpijskih igara, saopštila je Svetska košarkaška federacija (FIBA). Iza naših devojaka su samo Portoriko i Nigerija.

Na prvom mestu liste FIBA očekivano su Sjedinjene Američke Države, glavni kandidat za osvajanje zlata. Slede Belgijanke, aktuelne prvakinje Evrope, zatim Francuskinje, Japanke, Australijanke, Kineskinje, Kanađanke, Špankinje i Nemice.

(Kurir sport)