BIVŠI IGRAČ PARTIZANA UNIŠTIO EVROPSKOG ŠAMPIONA! Australija srušila Španiju na startu Olimpijskih igara! Rudi ISPISAO ISTORIJU!
Foto: Panoramic / Sipa Press / Profimedia

KOŠARKA NA OI

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA UNIŠTIO EVROPSKOG ŠAMPIONA! Australija srušila Španiju na startu Olimpijskih igara! Rudi ISPISAO ISTORIJU!

Košarka -

Košarkaši Australije savladali su reprezentaciju Španije rezultatom 92:80 u prvom meču grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu.

Najzaslužniji za trijumf protiv aktuelnog evropskog šampiona bio je bivši centar Partizana Džok Lendejl, koji je utakmicu završio sa 20 poena, devet skokova i pet asistencija. Peti Mils je dodao 19 poena, a Džoš Gidi je ubacio 17 poena uz osam skokova i asistencija.

U ekipi Španije najefikasniji bio je Santi Aldama sa 27 poena, dok je iskusni Serhio Ljuj utakmicu završio sa 17 postignutih poena.

Rudi ispisao istoriju!

Španac Rudi Fernandes postao je danas prvi košarkaš koji je šest puta igrao na Olimpijskim igrama.

Fernandes (39) je ušao u igru polovinom prve četvrtine tokom utakmice protiv Australije na početku olimpijskog turnira u Parizu.

Osvojio je dve srebrne medalje, u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, a bronzu u Rio de Žaneiru 2016.

Po pet puta na Olimpijskim igrama učestvovali su Španac Huan Karlos Navaro, Teofilo Krus iz Portorika, Australijanac Endru Gejz, Brazilac Oskar Šmit i Argentinac Luis Skola.

Kurir sport/J.M.

03:24

ČUVENI VLADIMIR STANKOVIĆ IZNEO ANALIZU KOŠARKAŠA SRBIJE ZA MEČ PROTIV AMERIKE! Potom spomenuo i šanse Đokovića protiv Nadala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track