Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Lilu i Parizu u nedelju od 21 sat protiv selekcije Portorika.

Izabranice Marine Maljković, posle dvomesečnih priprema imaće prvu prepreku na takmičenju na kome učestvuju treći put uzastopno.

-Jedva čekamo da krene, da prva utakmica prođe kako treba. Portoriko nikako ne smemo potceniti, imaju dve-tri dobre igračice koje su i u Evroligi. Taktika jeste da njih zaustavimo. Moramo da iskoristimo mladost koju imamo u ekipi, da dobro skačemo – rekla je kapitenka tima Tina Krajišnik.

Reprezentaciju Srbije na Igrama u Lilu i Parizu predstavljaće Ivana Raca, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Anđela Dugalić, Tina Krajišnik, Mina Đorđević i Nadija Smailbegović.

-Ko je tu favorit, a ko nije, to nas apsolutno ne zanima. Ulazimo maksimalno u utakmicu, da pokušamo da primenimo na terenu sve ono što smo pripremale poslednja dva meseca i da ostvarimo prvu pobedu koja bi nam bila značajna za nastavak takmičenja. Prvi meč jeste naša šansa za plasman u četvrtfinale. Nema iskupljenja posle. Ova utakmica mora da se pobedi. Uostalom, za tu utakmicu smo se najviše i pripremale i važno je da to primenimo na terenu i da ostvarimo pobedu – istakla je Dragana Stanković.

U grupi A na Olimpijskom turniru su još i selekcije Kine i Španije, protiv kojih će Srbija igrati u sredu i subotu. Prolazak u Pariz u četvrtfinale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe i dva od tri najbolje trećeplasirana tima.

Kurir sport