3333.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je posle utakmice da Amerikanci imaju dodatnu motivaciju kada igraju protiv nas

Srbija je u prvom kolu poražena rezultatom 110:84.

"Utakmica kakvu smo očekivali. Ništa novo nismo doživeli. Velika je razlika kada igraju protiv naše ekipe, očigledno imaju dodatnu motivaciju.

Odbrana je baza dobre igre, mi smo se više koncentrisali na napad, znali smo da će vršiti pritisak na nas. Kada smo napustili naše sisteme došli smo u situaciju da uzimamo šuteve koje smo promašivali. Nije uobičajeno da šutnemo 34 trojki, to je dokaz da smo izgubili svoju igru.

Rekli smo juče da ništa ishod utakmice protiv SAD ne menja nama. Moramo da igramo još dve utkamice da bi se plasirali za četvrtfinale. Znam kako treba da reagujemo posle ovakve utakmice", rekao je Pešić.

Pešić je dobio pitanje, da li bi voleo još jedan meč sa SAD na Olimpijskim igrama.

"Uopšte ne razmišljam o Amerikancima, to vi razmišljate. Morate da znate da kako se drugi pale na Amerikance tako se pale i na nas. Nijedna utakmica neće biti laka, biće borbe do kraja moramo da uzmemo sud u naše ruke i da popravimo stvari koje nismo dobro radili.

Dobro smo odigrali prvo poluvreme, pre svega se vraćam na napad. Bilo je drugačije kada smo odigravali naše sisteme kako smo zamislili. Ponekad je teško da sve to što si zamislio da možeš da odigraš.

Došli su da osvoje zlatnu medalju, neće to tek tako da se izdešava."

Kurir sport

Bonus video:

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre