Košarkaška reprezentacija Srbije u prvom kolu olimpijskog turnira namerila se na Amerikance, a meč u Parizu doneo je niz zanimljivih detalja, ali je sukob Neše Ilića i Lebrona Džejmsa sasvim sigurno bacio u senku sve ostalo.

Američki koašrkaši su tokom čitavog meča pričali sa našim igračima, neprikladno gestikulirali, objašnjavali nešto sudijama, pa su između ostalog ulazili u rasprave i sa klupom na kojoj su sedeli rezervni igrači Srbije. Nakon jednog dobrog poteza na terenu Lebron Džejms je ušao u sukob sa tim menadžerom srpske reprezentacije, nekadašnjim košarkašem Nešom Ilićem.

Kamere nisu prikazale šta je Džejms uradio, ali je u prolazu očigledno gestikulirao ka klupi Srbije, pa je izazvao Ilićevu reakciju. Pogledajte taj trenutak sa meča reprezentacija Srbije i SAD:

Ovi potezi nisu izbacili iz taktaLebrona Džejmsa, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču. Ostao je na parketu do samog kraja utakmice, očigledno smatrajući da mu odmor nije potreban iako ima 40 godina. gledajući američki tim, samo je Kevin Durent bio efikasniji od Lebrona Džejmsa.

Kurir sport / Mondo