Košarkaška reprezentacija Srbije igra svoj drugi meč C grupe na Olimpijskim igrama u sredu, a protivnik je od 17.15 časova selekcija Portorika.

Nakon poraza od SAD, izabranici selektora Svetislava Pešića u ovaj meč ulaze sa imperativom pobede, a sve osim trijumfa znatno bi udaljilo naše momke od četvrtfinala.

Srbija je apsolutni favorit, ali će svoju prednost morati da pokaže na terenu.

Portoriko je takođe poražen u prvom kolu, bolji od njih bio je Južni Sudan rezultatom 90:79, a maestralno je odigrala prva zvezda tima Hose Alvarado koji je postigao 26 poena.

PORTORIKO: Hose Alvarado, Đan Klavel, Džordž Kondit, Alim Ford, Džordan Hauard, Kristofer Ortiz, Ajzea Pinjeiro, Devon Rid, Ismael Romero, Stivi Tompson, Arnaldo Toro i Tremont Voter.

Upravo će omaleni plejmejker Nju Orleansa predstavljati najveću pretnju po naše reprezentativce, ali daleko od toga da njegovi saigrači nemaju šta da ponude.

Portoriko je nezgodna ekipa koja svoju igru zasniva na šutu za tri poena, a ukoliko uđu u seriju, svakoga mogu da pobede.

Tremont Voters je takođe igrač na kog treba obratiti posebnu pažnju, u prvom kolu je postigao 18 poena uz odličan šut.

Portoriko je protiv Južnog Sudana pogodio 11 trojki iz 35 pokušaja.

Glavna prednost Srbije biće na visokim pozicija gde Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Filip Petrušev neće imati adekvatnog protivnika!

Srbija je bolja na svakoj poziciji, svi naši košarkaši su spremni i motivisani i nema sumnje da će maksimalno odraditi svoj deo posla.

Koliko je dobra atmosfera u našem timu govori i situacija sa treninga, a selektor Svetislav Pešić je prepustio tablu Nikoli Jokiću koji je crtao taktiku, dok je Kari pomno gledao.

Orlovi su spremni, a vreme je za prvi trijumf.

Kurir sport