Košarkaši Nemačke slavili su nad Brazilom sa 86:73 (22:10, 18:30, 20:11, 26:22) u drugom meču Grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nemci su ovim trijumfom praktično obezbedili prolaz u narednu fazu takmičenja, a u poslednjem kolu igraće protiv domaćina Francuske.

Nemačka je bolje otvorila meč i imala dvocifrenu prednost tokom prve četvrtine, ipak Brazilci su dobrom odbranom uspeli da se vrate. Drugu deonicu su dobili sa 30:18 i na poluvremenu je bilo nerešeno - 40:40.

Ipak u nastavku su Nemci zaigrali još bolje, uspeli da stave "pod kontrolu" napad Brazila i bez problema privedu meč kraju.

Nemačku je do pobede predvodio najbolji igrač tima i nosilac zastave na otvaranju Igara Denis Šruder sa 20 poena, a pratili su ga Franc Vagner sa 17 i budući košarkaš Partizana Ajzak Bonga strelac 15 poena protiv "karioka".

Sjajno veče imao je plejmejker Crvene zvezde Jago dos Santos koji je bio najefikasniji u selekciji Brazila sa 18 poena i 8 asistencija, pratio ga je Vitor Benito koji je postigao poen menje, dok je Bruno Kaboklo meč završio sa 6 poena.

(Kurir sport)