Košarkaši SAD slavili su nad Južnim Sudanom sa 103:86 (26:14, 29:22, 18:19, 30:31) u drugom meču grupne faze na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nije bilo dileme ko će u ovom duelu trijumfovati - apsolutni favorit, košarkaši Amerike su i opravdali tu ulogu. Iako su mnogi očekivali da će upravo Južni Sudan iznendaiti "drim tim", Lebron i društvo su se potrudili da se pitanje pobednika ne postavi ni jednog sekunda.

Sjajno su Amerikanci otvorili meč, stigli do 6:0 poenima Lebrona Džejmsa, ali su se Sudanci brzo vratili preko Kuola i Omota - igrali egal još neko vreme, da bi četa Stiva Kera postavila jak tempo koji protivnik nije uspeo da isprati.

Trojkom Durenta Ameri odlaze na +19 (33:14), dok je Južni Sudan uz mnogo uloženog napora ipak uspeo da parira najjačoj ekipi na olimpijskom turniru.

profimedia0891108545.jpg
Pedro Porru / Zuma Press / Profimedia 
foto: Pedro Porru / Zuma Press / Profimedia

I po povratku sa pauze košarkaši SAD nastavili su da sipaju poene sa svih pozicija, dok se Južni Sudan potrudio da ne izađe obrukan iz ovog duela.

Kod pobednika je najefikasniji bio Bem Adebajo sa 18 poena. Kevin Durent je dodao 14, Entoni Edvards 13, a Lebron Džejms 12 poena. Po 10 poena su ubacili Devin Buker i Derik Vajt.

Omot je predvodio Južni Sudan sa 24 poena, a verovatno novi igrač Partizana Karlik Džons se istakao sa 18 poena i sedam asistencija.

Naredni meč SAD igraće protiv Portorika, dok će Južni Sudan snage odmeriti sa Srbijom.

(Kurir sport)