3333.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 posle velike drame savladala je Holandiju rezultatom 21:19. Koš za pobedu iz nemoguće situacije postigao je Strahinja Stojačiću poslednjoj sekundi meča.

Po završetku meča junak Srbije koji je do tada bio skoro bez učinka, bio je više nego samokritičan.

- Važna pobeda svakako, ali loša dva meča za nas. Ne igramo na nivou kakvom bi želeli i kakvom smo se pripremali. Iskreno, nenormalno bitna pobeda za samopouzdanje i za dalji tok takmičenja, ali stvarno, nije da precenjujemo sebe, ovo nije put kojim bi trebalo da idemo. Ja sam u kontraritmu, kada je tako i ekipa padne. Ipak, sada su povukli Branković, Vasić i Majstorović. Njih trojica bez ikakvog mog učinka su dobili meč i desila se ta srećna trojka na kraju - rekao je Stojačić, pa se dotakao dosadašnjih mečeva u Parizu:

- Delovalo je kao neki šamar realnosti. Odigrali smo perfektan meč protiv Amerikanaca, bez greške. Nije realan rezultat bio, a onda se posle 24 sata desila totalna kontra. Ništa nismo ispoštovali što smo hteli... Možda je i dobro što se desilo. U Tokiju smo pobedili sve u grupi, pa nesrećno izgubili kada nije trebalo. Nadam se da nam je poraz od Kine poslednji na ovim Igrama.

basket-8.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Govorio je i o povredi Vasića.

- Ima malu frakturu nosa, tražimo masku, sinoć nismo našli, ali kako sam razumeo neko od košarkašica ima, pa će poslati. Nije bilo dileme da li će da igra, nije toliko strašno. Da je ozbiljnije zapitali bismo se da li treba ili ne treba da igra. Vaske je takav momak da ako može, izguraće sigurno!

Prokomentarisao je i dvojku za trijumf.

- Sigurno jako bitna dvojka, ali to nije trebalo da bude poslednji napad. Lopta je srećno ušla, nek pobedimo još tri takve, ali nismo zadovoljni načinom na koji smo igrali. Pobeda svaka čast, ali moramo bolje.

Za kraj se dotakao narednog rivala - Francuske!

- Još nismo pričalo o Francuzima, igraju dobro, domaća publika... Idemo na pobedu, nadam se da ćemo posle dve loše partije odigrati jednu vrhunsku. Igra se u terminu koji nam više odgovara, nadamo se da će sve biti u redu.

BONUS VIDEO:

Kurir Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru