Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Južni Sudan rezultatom 96:85 u trećem kolu C grupe na Olimpijskim igrama.

Ovom pobedom su naši momci obezbedili četvrtfinalni meč sa Australijom, dok je Južni Sudan spakovao kofere za povratak kući.

Bila je potrebna našim protivnicima pobeda ili poraz do tri poena razlike, a iako su se lavovski borili, protiv sebe su ima vicešampiona sveta i selekciju koja "ne prašta".

Selektor Južnog Sudana Rojal Ajvi da je interesantnu izjavu posle meča, a bio je nezadovoljan sušenjem.

- Sramota, ovo je lakrdija! Moji momci su ostavili srce i dušu na terenu, ovo je lakrdija! To je sve što imam da kažem - rekao je Ajvi.

Nije baš najjasnije šta je želeo da kaže, pošto suđenje definitivno nije bilo na nivou utakmice Olimpijskih igara (kao što je stalno slučaj kada su FIBA sudije delegirane), ali daleko od toga da je njegov tim oštećen.

profimedia0895711562.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Naprotiv, Južnom Sudanu je dozvoljena "tuča" na terenu, faulovi za Srbiju su svirani tek nakon trećeg ili četvrtog kontakta, a u nekim momentima Ajvijevi košarkaši su izgledali kao da su krenuli na rvanje, a ne na košarkaški meč.

Južnom Sudanu svaka čast, ali njihova taktika je bila da što više prebiju Nikolu Jokića i Bogdana Bogdanovića, delimično su u tome i uspeli, ali su ispred sebe imali košarkaške velemajstore koji su i pored toga rutinski pobedili meč za svoj tim.

Bolje bi bilo Ajviju da se seti prljavog poteza Nunija Omota zbog čijeg je lakta prošle godine Boriša Simanić ostao bez bubrega, nego što govori o nekom "navlačenju" sudija za Srbiju.

Ajvi je u nekim momentima delovao i smešno, mahao je rukama, tražio neke čelendže za situacije koje po pravilima ne mogu ni da se gledaju, a parola "držite lopova", ovog puta mu nije prošla.

Južni Sudan je bio nezgodan i atipičan protivnik koji bi uz ponovljenu igru od juče savladao mnoge svetske selkcije...Srbija nije jedna od njih.

Naši momci idu na medalju, a nema sumnje da će dati sve od sebe da to i ostvare.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir Jokic i Bogdanović piju pivo na trkama u Somboru