Juniorska reprezentacija Srbije izborila je plasman u finale Evropskog prvenstva u Finskoj, pošto je u polufinalu posle dva produžetka savladala Izrael rezultatom 115:113.

Junak trijumfa bio je košarkaš Crvene zvezde Andrej Kostić, koji je u poslednjoj sekundi drugog produžetka pogodio trojku za pobedu!

Na neverovatan način Orlići su ispustili pobedu u regularnom delu utakmici, a onda je usledila još veća drama. U poslednjim sekundama, sa linije penala uspeli su da izbore drugi produžetak u kom su slavili posle nestvarnog preokreta trojkom uz zvuk sirene.

Imao je Izrael pobedu u rukama, na 35 sekundi pre kraja meča odlepili su se na pet razlike, ali to nije obesgrabrilo naše borbene momke.

Pri rezultatu 109:113 u korist Izraela, na 15 sekundi pre kraja, Savo Drezgić je pogodio trojku iz velike daljine i smanjio zaostatak. Kostić je napravio faul i poslao Mera na liniju za slobodna bacanja. Izraelcu je zadrhtala ruka, ubacio je jedno bacanje (112:114), pa je naš tim imao napad za pobedu.

Drezgić je video Kostića samog na trojci, prosledio mu loptu, a mladi košarkaš crveno-belih pogodio je uz zvuk sirene za pobedu i plasman u veliko finale!

Srbija će večera od 20 časova igrati protiv Nemačke za zlato!

Pogledajte ludu završnicu ove dramatične utakmice:

Kurir sport/J.M.

Kurir Navijači Srbije u Lilu