Slavni američki košarkaš Kevin Durent izneo je svoje utiske nakon pobede SAD nad Srbijom u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Nekadašnji MVP lige, dvostruki šampion i dvostruki MVP finala NBA lige osetio je ponos srpskog tima dok je igrao jedan od najtežih mečeva u reprezentativnoj karijeri. Po Durentovim rečima, srpski košarkaši bili su ponosni što imaju priliku da predstavljaju svoju zemlju.

"Kada dođete na Olimpijske igre, vidite ponos igrača koji predstavljaju svoju zemlju. Vidite kakav ponos Srbija ima za svoju zemlju. Vidite navijače kako pevaju himnu tokom utakmice. Volimo da igramo za SAD, posebno kada se mnogo s*anja dešava u našoj zemlji", rekao je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena.

Durent četvrti put učestvuje na Olimpijskim igara, a do sada ima zlatne medalje iz Londona, Rio de Žaneira i Tokija. Eventualnim osvajanjem četvrte zlatne medalje postao bi najuspešniji američki košarkaš na Olimpijskim igrama, a u dresu nacionalnog tima ima i zlato sa Mundobasketa 2010. godine u Turskoj.

Kurir sport/J.M./Mondo

Kurir  Srpski navijači pred meč košarkaša protiv Amerike