SITUACIJA O KOJOJ ĆE SE DUGO PRIČATI! Sporan momenat koji je SLOMIO SRBIJU: Vukao Jokića, a Srbinu svirali faul, posle toga ŠOK!
Foto: Dado Đilas

diskutabilno

SITUACIJA O KOJOJ ĆE SE DUGO PRIČATI! Sporan momenat koji je SLOMIO SRBIJU: Vukao Jokića, a Srbinu svirali faul, posle toga ŠOK!

Košarka -

Momenat koji je po mnogima odlučio ishod ovog meča...

Herojsku partiju pružili su Orlovi protiv favorizovanih Amerikanaca u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Košarkaši Srbije nadigrali su Sjedinjene Američke Države, ali im nažalost nije dozvoljeno da trijumfuju. Vodili su naši košarkaši tokom cele utakmice ali su Amerikanci uz pomoć sudija uspeli da se vrate u život u samom finišu meča, a potom i pobede hrabre Orlove.

Po mnogima, prelomni trenutak dogodio se u 33. minutu utakmice. Srbija je pri rezultatu 78:67 imala napad, Jokić je ostao sam, uputio je šut za tri poena, ali nije uspeo da ubaci. Nakon toga, desetak sekundi bilo je dovoljno Amerkancima da uz pomoć sudija potpuno istope rezultatski zaostatak.

Arbitri su u narednom napadu doneli dve sporne odluke koje su odlučile dalji tok meča.

Durent je primio loptu i spremao se da uputi šut za tri poena, a blizu njega u žestokom duelu bili su Nikola Jokić i Entoni Dejvis.

Nikola Jokić
foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Američki centar je povukao Jokića za ruku, što je promaklo sramnim arbitrima, Srbin je izgubio balans i gurnuo ga, a Amerikanac je pao na Durenta koji je u tom momentu ispalio šut i pogodio trojku.

Dosuđena je četvrta lična greška najboljem srpskom košarkašu, a priznata je i trojka Durenta, iako je faul bio pre nego što je Amerikanac uputio šut za tri poena.

Da stvar bude još gora, Amerika je dobila i novi napad, pa je usledila još jedna trojka i prednost Orlova se ekspresno istopila. Sa minus 11, Amerikanci su prišli na -5.

Kurir sport/J.M.

00:53

Srpski navijači pred meč košarkaša protiv Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track