HAOS POSLE DUELA SRBIJE I AMERIKE! Majka košarkaša DIGLA FRKU i PROZVALA SELEKTORA! Poslala mu BRUTALNU PORUKU pred meč za medalju
Foto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

oi pariz 2024

HAOS POSLE DUELA SRBIJE I AMERIKE! Majka košarkaša DIGLA FRKU i PROZVALA SELEKTORA! Poslala mu BRUTALNU PORUKU pred meč za medalju

Košarka -

Majka američkog košarkaša Džejsona Tejtuma napravila je ozbiljan problem selektoru Stivu Keru uoči finala Olimpijskih igara protiv Francuske (subota, 21.30). Na svom tviteru, Brendi Kol je osula paljbu zbog toga što je njen sin, inače aktuelni šampion NBA lige, presedeo još jednu utakmicu na klupi.

Tejtum nije igrao na "otvaranju" Olimpijskih igara protiv Srbije, potom ga nije bilo ni u polufinalnom duelu protiv našeg tima, što je zaista podiglo prašinu u američkoj javnosti. I dok trener Stiv Ker objašnjava da je to samo iz taktičkih razloga i da ne postoji baš nikakav problem sa Tejtumom, ponašanje njegove majke svakako će pogoršati situaciju uoči finala, gde će Tejtum morati da igra ako u reprezentaciji žele da spuste loptu.

Majka košarkaša Bostona reagovala je na komentar poznatog košarkaškog analitičara Dika Vitalea koji se posle Srbije zapitao da li je Tejtum uopšte povređe: "Ne, nije povređen... Ali, ako saznaš šta se dešava, javi mi - ovo je nedopustivo i nema nikakvog smisla", napisala je Brendi Kol na Tviteru.

Nije trebalo dugo da se njene reči prošire svuda u američkim medijima, posebno jer su Amerikanci bili na korak od poraza protiv Srbije, pa se postavlja pitanje da li Stiv Ker zna šta radi. Upravo je Tejtum bio jedan od najboljih igrača Amerikanaca pre tri godine u Tokiju, kada je prosečno beležio 15,2 poena po meču (više je davao samo Kevin Durent), a sada se odjednom našao na "ledu" zbog takozvanih taktičkih razloga.

"U pitanju su samo kombinacije na terenu, ova grupa je igrala zajedno već. I zbog načina na koji Durent igra od kada se vratio iz povrede nema mesta za njega. U pitanju je matematički problem, ništa više", dodao je Stiv Ker.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

01:18

Pešić ljut na novinare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track