Reprezentacija Srbije uništila je Nemačku sa 93:83 i osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

A da nije bilo pljačke u polufinalu sa Amerikom - osvojili bi zlato. Jer je četa Svetislava Pešića bila ubedljivo najbolja u Parizu.

O tome je za RTS govorio selektor Svetislav Pešić.

serbiapuerto-rico-55.jpg
Starsport© 
foto: Starsport©

"Ponekad se pitam 'Šta mi sve to treba', a onda dođu ovi momci i oni te motivišu, a kada je trener motivisan sve se može"

"Ne dam slabijima da uče na nama. Kao što znače, mi smo protiv SAD imali dve četvrtine izvanredne. U pripremi za Amerikance, kada smo otvorili sve knjige i skautinge, po prvi put smo otkrili stvari koje nismo videli. To nam je pomoglo, kao i igračima da donose drugačije odluke", otkrio je popularni Kari i otkrio kako je Amerika pomerio tlo pod nogama.

"Amerikanci se teško snalaze bez lopte, nervozni su. Oduzeti im posed... Dok smo imali snage to smo izdržali, ponestalo nam je snage tih 2-3 minuta pred kraj. Oni su to iskoristili i preokrenuli".

serbiapuerto-rico-53.jpg
Starsport© 
foto: Starsport©

O Nikoli Jokiću...

"On je jednostavan dečko, posvećen ekipi i košarci. Ako odluči da igra - tu je 100 posto. Sreman je za svaku vrstu komunikacije. Isto tako i Bogdanović, Micić... imaju ogromno iskustvo i naravno da njihov stav i predlog, primedbe se analiziraju i donose odluke. Sa godinama se nauči puno, naučiš da je trener tu zbog igrača, oni su najvažniji deo. Trener ne sme da bude iznad ekipe, ali i igrači treba da znaju da je najvažnija osoba trener".

(Kurir sport)