Košarkaši Srbije vratili su sa Olimpijskih igara iz Pariza kao heroji nacije, sa bronzanim medaljama oko vrata.

Na aerodromu "Nikola Tesla" Orlove je dočekao veliki broj oduševljenih navijača. Nakon gromoglasnih ovacija i aplauza usledila je konferencija za medije na kojoj su na pitanja novinara sa osmehom na licu odgovarali selektor Svetislav Pešić, kapiten Bogan Bogdanović i Ognjen Dobrić.

Selektor Pešić nije krio koliko je ponosan na svoje hrabre momke, govorio je o atmosferi u timu, zajedništvu koje ih krasi i tome koliko je ponosan na rezultat koji su ostvarili. Na kraju je malo i pecnuo finaliste Olimpijskih igara i poručio da se slaže sa selektorom Nemačke koji smatra da su Srbija i Nemačka zaslužili veliko finale.

O atmosferi u ekipi, meču za bronzu, podršci navijača i svemu što se događalo u Parizu govorili su i Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić.

TOK KONFERENCIJE:

Konferencija je završena!

Pešić o izjavi selektora Nemačke

Ja se apsolutno slažem sa njim. On je uvek na zemlji, skroman i veliki stručnjak. Ja sam i rekao da je su Srbija i Nemačka zaslužili finale. Slažem se sa njim apsolutno!

Dobrić o pripremama za bronzu

Bilo je jako teško i fizički i mentalno! Cilj je bila medlja. Znali smo šta treba da uradimo, znali smo da imamo kvalitet da pobedimo i stvarno smo odigrali dobro meč. Imali smo to u sebi, da nađemo dodatnu energiju i dobijemo meč.

Bogdan o zajedništvu

Nije to odjednom nastalo, to se gradilo. Poštovanjem na treningu, utakmicama i generalno. Svi su stavili tim ispred sebe. Nismo ni mi znali koji su naši dometi, ali verovali smo da su visoki. To nam je bila ogromna motivacija. Svuda smo bili zajdno i trudili smo se da što više vremena provedemo zajedno!

Pešić ponosan na svoj tim

U sportu kao i u životu, ako imaš cilj i nije lako doći tamo, on će te motivisati i dati ti emotivnu i mentalnu snagu da izdržiš i da se na neki način odrekneš nekih stvari, lepih stvari preko leta i da budeš sa ekipom. Završi se utakmica, a ne postoji ništa drugo već sledeća utakmica. To je teško izdržati i ovi momci su to uradili, baš kao i u Manili. Ja sam kao trener iz istih razloga ostao, to je nešto sa čim se ja ponosim i zato im javno Čestitam na takvom odnosu i na svemu što su uradili ne samo ove godine. Postoji tu kontinuitet i drugarstva i svega. Radi se zajedno, moram da kažem. Dobijao sam i primedbe i kritike i dobre i loše predloge... Ekipa ne trpi već se iz svega toga diže i mnogo bolje igra i veruje u sve ono što mi radimo. Ja mislim da su igrači osetljivi, a ja im verujem i stvorilo se uzajamno poverenje i došlo je do sportskog uspeha i svega dobrog urađenog za nas, naše navijače, porodice i vas koji ste došli

Pešić o igračima

Želim da se zahvalim javno igračima. Nema velikog rezultata bez zajedničkog puta do rezultata. Taj put nije bio lagan, za velike stvari je potrebno puno odricanja. Ekipa je napravila jednu, neću reći atmosferu... To je jedna generacija igrača rođeni 94 i 95, koji su prošli zajedno sve, sa Bogdanom na čelu koji je malo stariji. Srećan sam što sam radio sa tim momcima. Napravili su jedan balans, nije bilo važno ko kosi ko vodu nosi. Ekipa sastavljena od iskustva, znanja i mladosti i ja sam ponosan na njih. Najveću sreću doživljavam što sam radio sa njima jer su napravili takav balans između sebe i bilo je teško da se izdrži, a oni su uspeli. Nije samo talenat već i mentalni sklop i izdržljivost. Te dve, tri utakmice iz Pariza... To nikada nije bilo. Sve je bilo teško i izazovno.

Ovo je bio najbolji turnir u istoriji i ja sam to pre početka i rekao. Ja moram javno da im čestitam i da im se zahvalim i što su meni pomogli jer sam i ja tu da njima pomognem. I smatram da je ovo jedan ogroman uspeh i to ne samo rezultatski nego načinom na koji smo stigli i završili turnir u Parizu

Bogdan se zahvalio na podršci

Zahvalio bih se svima na podršci. Napravili smo takvu atmosferu... Od početka se to gradilo. Ovo leto možemo biti zadovoljni sa ovim rezultatom.

12:20 - Počinje konferencija za medije! Selektor Pešić, kapiten Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić odgovaraju na pitanja novainara!.

12:18 - Ovacije za košarkaše!

Starsport ORLOVI SE VRATILI KUĆI! Pešić puca od PONOSA: Srećan sam što sam radio sa tim momcima! Kod nas nije bitno KO KOSI, A KO VODU NOSI!

12:57 - Avion je sleteo, Orlovi su stigli kući! Navijači sa nestrpljenjem isčekuju svoje heroje!

12:56 - Navijači okupirali aerodrom!

Kurir televizija Ogroman broj navijača čeka bronzano/zlatne košarkaše na aerodromu!

12.48 - Kasnio let! Bilo je najavljeno da avion u kom su košarkaši Srbije stiže u Beograd oko 12.20, međutim, prema poslednjim informacijama Orlović će sleteti u 12.55.

snimak-ekrana-20240811-124557.jpg
Printscreen 
foto: printscreen

Košarkaška reprzentacija Srbije, bronzana na Olimpijskim igrama u Parizu, stiže u Beograd!

Naši veličanstveni Orlovi oko 13 časova sleću na aerodrom "Nikola Tesla" gde ih željno isčekuju brojni navijači i članovi porodice koji žele da ih pozdrave i čestitaju im na neverovatnom uspehu koji su ostvarili na Igrama u Parizu.

Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović i ekipa vraćaju se iz prestonice Francuske kao heroji nacije, sa bronzanim medaljama oko vrata!

Doček naših čudesnih košarkaša uživo pratite na Kurir sportu!

Kurir sport/J.M.

Kurir  Srpski navijači pred meč košarkaša protiv Amerike