Vršac trenutno pravi tim za dva fronta, pošto će u narednoj sezoni, pored Košarkaške lige Srbije, biti i deo Druge ABA lige.

Ekipa Lazara Spasića ima sjajan period iza sebe, jer je u prošloj sezoni bila četvrta u KLS, iza neprikosnovenih Vojvodine i Spartaka, kao i Zlatibora. Borio se Vršac do samog kraja za vrh, ali nije imao snage protiv kvalitetnijih rivala, iako je bio blizu da im pomrsi račune.

Ulaskom Spartaka u ABA ligu, otvorilo se mesto i za Spasićev sastav da se okuša u drugom rangu regionalnog takmičenja. Dobili su specijalnu pozivnicu sa Jadrana, platili 25.000 evra i sada su spremni za sve zahteve koje to nosi.

Primarni cilj Vrščana biće kako da pronađu adekvatne zamene najboljim igračima KLS iz prošle sezone, pošto Stefan Simić i Nelson Filips nisu više u vojvođanskom timu.

Tako su se na saradnju do sada obavezali bek Karington Vigins, koji je došao iz nemačke ekipe Vesterštede, zatim krilo Kejn Miling sa koledža Dejvid Edžiz, takođe krilo Džermejn Karter iz Hesing Litershofena, a tu su i domaći igrači.

Bivši igrač FMP-a i Mege Nemanja Popović pojačaće konkurenciju na poziciji krilnog centra, dok je bek Marko Bajić napustio Valjevo i Metalac, kada se odlučio na naredni korak. Tu je i supertalentovani bek Rade Zečević, koji je Novi Sad i Vojvodinu zamenio Vršcem. Zečević je prethodno bio i u Megi, čak i na probi u Real Madridu.

Pored toga, ugovore su produžili Bratislav Jeković, Slobodan Jovanović, Žiga Jurček i Nikola Nedeljković.

Vršac će imati veoma težak zadatak u potpuno novoj Drugoj ABA ligi, s obzirom na to da će se protiv Podgorice, Širokog i Pelistera boriti za prve dve pozicije u grupi koje vode u narednu fazu.

Kurir.rs/basketballsphere