Čuveni NBA košarkaš Stefon Marberi je imao zanimljivo mišljenje nakon Olimpijskih igara.

Nakon završetka košarkaškog turnira i pobede SAD nad Francuskom u finalu, Lebron Džejms je proglašen za najkorisnijeg igrača, iako je Nikola Jokić imao najbolju statistiku.

Mnogi ljubitelji košarke u Srbiji, ali i šire, veruju da je načinjena nepravda, iako je običaj da MVP trofej pripadne onome ko osvoji turnir.

profimedia0897192696.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Marberi smatra da Džejms nije zaslužio da bude MVP, ali nije istakao koga bi on odabrao.

"Dali su MVP nagradu pogrešnom čoveku. Možda su greškom uzviknuli njegovo ime. U reprezentativnoj košarci, ako ne znate da šutirate, lopta ne može da bude u vašim rukama u finišu utakmice. Shvatam da je Lebron mnogima "Kralj", ali reći ću ovo – kada mu date ono što ne zaslužuje, praktično kažete da treba da bude nagrađen na velikoj sceni zbog onoga što je uradio ranije. Ne, ovog puta to nije zaslužio", napisao je svoj stav Marburi na društvenoj mreži Instagram.

Podsetimo, SAD je do trijumfa nad Francuskom i zlata stigla nakon što je jedva, uz pomoć sudija, pobedila Srbiju u polufinalu.

Bonus video:

Kurir televizija "LEBRON JE NAPRAVIO KORAKE, NARAVNO DA SUDIJE NEĆE NJEMU TO DOSUDITI" Moka Slavnić ocenio: Za mene smo moralni pobednici