Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović najavio je "Crno-belu simfoniju", što je događaj zakazan za ponedeljak na kom će biti predstavljen tim za sezonu 2024/2025.

On je u intervjuu za "Alo" otkrio da to neće biti jedini spektakl tokom pripremnog perioda:

"Predstavljanje igrača je poseban događaj koji smo uveli od ove sezone, biće speltakularno i posebno. Turnir na otvorenom, kao što kažete, obišao je planetu, zaista sam ponosan na taj događaj. To je istorija. Mi planiramo turnir na otvorenom i ove sezone, on će najverovatnije biti odigran sa četiri ekipe na našim Kalemegdanu. Naš marketing tim još uvek razrađuje sve detalje", rekao je prvi čovek Partizana.

partizansplit39770.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Bilo je puno spekulacija oko novog tima, a za sada su ozvaničeni samo dolasci Vanje Marinkovića Ifea Lundberga i Frenka Nilikine, dok se za ostatak rostera čeka ponedeljak.

Mijailović je najavio da nisu sva imena "pogođena" i da će biti iznenađenja.

"Partizan je objavio svega nekoliko imena, zatim smo odlučili da ekipu predstavimo na drugačiji način. Novinari su se sve vreme bavili našim pojačanjima, nešto su pogodili, nešto ne. Biće iznenađenja", rekao je Mijailović i dodao:

"Igrači se nisu mešali u to na koji način će ih predstaviti klub. To je jednostavno politika kluba".

ostoja-mijailovic.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Partizan će krenuti, praktično, sa potpuno novim timom.

"Nakon teške sezone smo odlučili da promenimo skoro celu ekipu. Celo leto smo radili, gurali i radili. Veoma je teško naći novu ekipu, to se retko radi, ali mi smo doneli odluku. Stručni štab čeka težak posao, potrebna im je podrška svih navijača".

"Momci koji potpisali za Partizan su izuzetan kvalitet, svi do jednoga. Ponosan sam na posao koji smo napravili u prelaznom roku. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Zoranu Saviću, Željku Obradoviću, Duletu Karavesovicu i svima ostalima što su zajedno sa mnom radili celo leto na prelaznom roku. Trebalo je za kratko vreme naći rešenje za momke koji su bili pod ugovorom i potpisati nove igrače. Prezadovoljan sam poslom koji smo uradili".

(Kurir sport/Alo)