Panatinaikos je završio NBA pojačanje!

Turski centar Omer Jurceven biće novi igrač aktuelnog šampiona Evrope, prenose grčki mediji.

Jurceven (26) u NBA je nastupao za Oklahomu, Majami Hit i Jutu. Pošto nije upseo da se izbori za novi ugovor u najjačoj ligi na svetu, bivši košarkaš Fenerbahčea rešio je da se vrati u Evropu.

Zanimljivo, Omer je od 2013. do 2016. godine branio boje Fenerbahčea. Tadašnji trener turskog tima Željko Obradović verovao je da je Jureven budućnost kluba i davao mu je ozbiljnu šansu u prvom timu kada je imao svega 17 godina.

Ipak, mladi košarkaš ga je žestoko razočarao. Odugovlačio je sa potpisivanjem ugovora, a onda je otišao na "Global kamp" bez pitanja i ostavio ekipu na cedilu u teškom momentu.

Obradović je bio besan, jer mu je Turčin "zabio nož u leđa".

"Dva meseca smo ga čekali, rekao je da treba da razmisli da li će potpisati ugovor, da bi na kraju odbio. Verovali smo u njega, misili da je budućnost kluba, a on nam ovako vraća. Znate li, sem Dončića, nekog momka od 17 godina koji u ovako velikom klubu igra ovoliko? Ne znam o čemu razmišlja. Želi da ide u NCAA? Ali ovde je igrao tri godine, dobijao platu, sad želi da ide? Eto, to je Omer Jurceven", izjavio je svojevremeno srpski košarkaški stručnjak.

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija Željko Obradović, Partizan ABA liga