Košarkaški klub Partizan predstavio je tim za narednu 2024-2025 sezonu kroz spektakularnu "Crno-belu simfoniju" u Domu sindikata.

Tim čini 16 igrača: Balša Koprivica, Vanja Marinković, Ife Lundberg, Frenk Nilikina, Arijan Lakić, Sterling Braun, Karlik Džons, Dvejn Vašington, Mario Nakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons, Brendon Dejvis, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski.

Na promociji nije bio Karlik Džons, koji će se u utorak priključiti saigračima na prvom treningu na pripremama za novu sezonu.

Na početku programa prikazan je video o grbu Paritzana i tome kako je klub rastao, proslavljao pobede i trofeje i tugovao zbog poraza, uz navijače i njihovu čuvenu krilaticu da je "navijati za Partizan stvar estetike i karaktera".

Potom su plaketama "Zaslužni Partizanovci" nagrađeni oni koji su doprineli na promociji kluba prethodnih godina, među kojima glumci Bogdan Diklić i Slobodan Ninković, novinar Marko Vlahović, kao i posthumno, legendarni spiker sa utakmica crno-belih Nebojša Bogojević Čarli.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da je teško nositi grb kluba, ali da su ambicije najveće.

"Pažljivo sam pogledao ovaj film, nekoliko puta i svaki put su mi suze pošle, iako važim za čoveka koji ima tvrdo srce. U ovu godinu ulazimo u godinu kao klub koji navršava 80 godina od osnivanja sledeće godine, a i osam godina otkako sam na čelu kluba. To je najtežih ali i najlepših osam godina u mom životu", rekao je on.

"Prošla sezona nije bila tako dobra rezultatski, to svi dobro znamo, zato smo rešili da zamenimo ekipu, da bude potpuno nova, uz Balšu Koprivicu sve su novi igrači. Imamo potrebu da svima koji su do pre neki dan nosili dres zahvalimo na borbi i tome što su ušli u istoriju", dodao je on.

Predsednik crno-belih rekao je novim igračima da je teško nositi grb Partizana.

"Da im poželim da sa ponosom nose dres Partizana, za sve koji smo ovde, to je sveti dres. Partizan je veliki jer ima milione navijača iza sebe, ovaj klub ima najbolju atmosferu i najbolje navijače na svetu. Ovaj grb je jako teško nositi, velika je obaveza i teret, ali ako date sve od sebe, ovaj grb će vam vratiti slavom", rekao je on.

Mijailović je zamolio i da se aplauzom pozdrave članovi uprave iz 2017. godine, koji su zajedno sa njim u teškom trenutku preuzeli klub. On je zahvalio i novoj upravi, navijačima koji kupuju karte i sponzorima koji omogućavaju budžet kojim Partizan može da se takmiči sa najvećim klubovima u Evropi.

"Željku i momcima da poručim da se bore svakim danom, da pobeđuju, na kraju sezone svi smo zajedno i pobednici i gubitnici. Posle teške sezone sve smo zajedno preživeli, napravili kvalitetnu ekipu i imamo najveće ambicije. Biti Partizanovac i voleti Partizan je privilegija i zadovoljstvo u ovom našem ovozemaljskom životu. Živeo Partizan, srećna nam nova sezona", rekao je Mijailović.

On je potom uručio zahvalnice dvema kompanija koje su dve decenije uz klub, NIS i Telekom.

Hor i simfonijski orkestar su zatim izveli nekoliko navijačih pesama među kojima su "Hram", "Da volim crno-bele", "Računajte na nas", "O Partizane, o šampione", "Dobro pamtim sve", "Vraćaju se dani pobede", "Tango smrti", ali i himnu Evrolige "I feel devotion".

Posle toga obratio se trener Partizana Željko Obradović.

"Prelepo je večeras biti ovde, kada pomisliš da si sve prošao i da si sve video - važi", rekao je Obradović.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji ove proslave i čestitao je reprezentaciji Srbije na osvajanju bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu i nekadašnjem igraču Partizana, a sada predsedniku Košarkaškog saveza Predragu Daniloviću.

Obradović je zahvalio i igračima koji su do pre par meseci bili u klubu.

"I davali sve što su mogli da daju, nikada im to nećemo zaboraviti. Ušli su i bili deo istorije Partizana i takvi će ostati zapamćeni. Želim im mnogo sreće gde god budu igrali, uvek će biti u našim srcima", naveo je on.

Govoreći o sastavu, rekao je da je klub odlučio da napravi nov tim sa 16 igrača, koji će imati prosek od 25 godina i biti jedan od najmlađih u Evroligi i zahvalio je predsedniku kluba i Upravom odboru što su "uradili sve da Partizan ponovo bude konkurentan u Evroligi".

"To je primarno takmičenje, sledeće godine ćemo probati da dobijemo tu licencu na tri godine i to je glavi cilj. Privilegija je biti u Partizanu u bilo kom smislu, vi znate zbog čega. Ali to nam daje energiju, moral, još veću želju i uradićemo sve da bude ovakvih večeri što više. ;Prvi sastanak sam održao večeras sa igračima, siguran sam da znaju šta je Partizan i da će deo toga osetiti večeras. Srećan sam što ste im ovo priredili", rekao je Obradović i igračima na engleskom poželeo dobrodošlicu u Srbiju, Beograd i u Partizan.

"Bićete deo velike porodice, osetićete nešto što će biti teško osetiti na drugom mestu jer će vas ovi ljudi gurati i pomoći da pobeđujete. Ovde sam za sve što vam treba, za lepo, a za žalbe - idite kod gospodina predsednika", dodao je Obradović.

Novi kapiten Vanja Marinković rekao je da je ponosan što se vratio u klub i da je posebna čast što će ponovo biti kapiten.

"Najvećeg kluba na svetu, kluba u kome sam stasao i gde sam se rodio kao igrač. Verujem u saigrače, iako smo se upoznali pre 20 minuta, verujem u stručni štab, u upravu, a najvažnije, verujem u sve vas navijače. Igrom ćemo pričati", rekao je on.

"Igrati za Partizan je privilegija i čast i najlepša stvar na svetu. To znači igrati za najbolje navijače na svetu. Živeo Partizan", dodao je Marinković.

Kurir sport

TOK PROMOCIJE

Damir Dervišagić CRNO-BELA SIMFONIJA! Partizan predstavio tim! Ovo je konačan sastav! Obradović: Prioritet je licenca na 3 godine! VIDEO

Vanja Marinković, kapiten

- Hvala svima od srca što ste došli u ovolikom broju i što ste sa nama. Veoma sam ponosan što sam ponovo ovde. Posebna mi je čast što ću biti kapiten najvećeg kluba na svetu. Kluba gde sam stasao i gde sam se rodio kao igrač. Verujem u sve svoje saigrače. Verujem u stručni štab. Verujem u upravu. I najvažnije od svega, verujem u sve vas. Igrati za Partizan je privilegija i čast, to je najlepša stvar na svetu, igrati za najbolje navijače na svetu.

Željko Obradović se obratio javnosti

- To je ono kad misliš da si sve prošao i sve video. Važi. Želim da se zahvalim svim ljudima iz kluba na svemu ovome. Pomeramo granice. Ovo će imati odjeka kao i ona utakmica prošle godine na Tašmajdanu. Čestitam reprezentaciji Srbije na uspehu. Saši Daniloviću, predsedniku KSS, Kariju Pešiću selektoru, našem kapitenu Vanji Marinkoviću, Aleksi Avramoviću koji je do nedavno bio sa nama, dvojici bivših naših igrača Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Milutinovu, kao i svim ostalim igračima koji su nas učinili srećnim. Zahvaljujem se svim doskorašnjim igračima. Puno sreće im želim, zauvek će biti u našim srcima.

Odlučili smo se da napravimo novi tim. Imamo 16 igrača. Tim ima prosek 25 godina, bićemo jedan od najmlađih timova. Zahvaljujem se predsedniku Ostoji Mijailoviću i Upravnom odboru što su učinili sve da budemo konkurenti. Evroliga je primarno takmičenje i pokušaćemo da dobijemo licencu na tri godine. To je glavni cilj. To je prioritet naredne sezone.

Imao sam sa igračima sastanak pre nekoliko sati i rekao im da će osetiti šta znači Partizan. I siguran sam da će tek osetiti.

Želim vam dobrodošlicu u našu zemlju Srbiju i naš klub Partizan. Osetićete nešto što niste u drugim klubovima, rekao je Obradović igračima.

Tim je spoj mladosti i iskustva.

Za sada poznati igrači Partizana za sezonu 2024-2025

Partizan u sezoni 2024-2025, do sada su potvrđeni: Balša Koprivica, Vanja Marinković, Ife Lundberg, Frenk Nilikina, Arijan Lakić, Sterling Braun, Karlik Džons, Dvejn Vašington, Mario Nakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons, Brendon Dejvis, Mitar Bošnjaković, Aleksej Pokuševski.

Prestavlja se tim Partizana

Vanja Marinković - Najmlađi kapiten u istoriji kluba biće i u narednoj godini kapiten.

Brendon Dejvis - Nosiće broj 0 u novoj sezoni. Novo pojačanje je uradilo selfi sa bine.

Ife Lundberg - Nosi broj 1.

Karlik Džons - Sa brojem 2 nosiće reprezentativac Južnog Sudana.

Frenk Nilikina - Nosiće dres sa brojem 3. Francuski reprezentativac je nedavno igrao u finalu Olimpijskih igara.

Dvejn Vašington - Nosiće broj 4.

Balša Koprivica - Sin Partizana nosiće broj 5, kao i prethodnih sezona.

Mario Nakić - Nosiće broj 7.

Mitar Bošnjaković - Broj 8 nosiće mladi srpski reprezentativac.

Aleksej Pokuševski - Broj 11 nosi srpski reprezentativac koji je ostvario dečačke snove.

Sterling Braun - Zadužio je broj 12

Ajzak Bonga - Nosiće broj 17.

Arijan Lakić - Broj 19 će stajati na njegovom dresu.

Ajzea Majk - Nosiće broj 24.

Aleksa Dimitrijević - Nosiće broj 27.

Tajrik Džons - Broj 88 je njegov.

Trener Partizana je Željko Obradović.

Vreme je za muzičku umetnost

Hor i simfonijski orkestar Zrenjaninske filharmonije izvodi poznate pesme navijača Partizana.

"Da volim crno-bele", potom himna Evrolige "I feel devotion", "Partizan u srcu", "Računajte na nas", "Fudbalski to je hram", "Na našem grbu još baklja gori", "Dobro pamtim sve", "Vraćaju se dani pobede", "Tango smrti".

Ostoja Mijailović se obraća

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović se obraća okupljenima.

"Pažljivo sam ovaj film pogledao nekoliko puta, svaki put su mi pošle suze, iako važim čoveka koji ima tvrdo srce. Ulazimo u sezonu u kojoj klub navršaca 80 godina postojanja i osam godina od kako sam na čelu kluba. To su najteže, ali i najlepše godine mog života.

Prošla sezona nije bila rezultatski tako dobra. Zato smo i rešili da zamenimo ekipu. Sem Balše Koprivice ovde su sve novi momci. Ali imam potrebu da se zahvalim svim igračima koji su do juče nosili dres.

Partizan je veliki jer ima milione navijača iza sebe. Ovo je klub koji ima najbolje navijače i najbolju atmosferu na svetu. Ovaj grb je jako teško nositi, ali kada ovom grbu sve date on će vam vratiti.

Zahvaljujem se novoj upravi, koji zajedno sa navijačima koji kupuju karte, obezbeđuju budžet da možemo da se takmičimo sa najboljim klubovima.

Željku i momcima želim da se bore, da se radujemo, na kraju nema samo pobednika i samo gubitnika, svi smo zajedno.Imamo velike ambicije za narednu sezonu.

Biti partizanovac i voleti Partizan je privilegija u ovom ovozemaljskom životu."

Dodela plaketa

Trenutno se dodeljuju plakete partizanovcima koji su dali poseban doprinos radu kluba. Između ostalih, plaketu su dobili glumci Boda Ninković i Bogdan Diklić.

Dobitnici su: Veljko Lalović, Luka Stojković, Slobodan Boda Ninković, Bogdan Diklić (odsutan), Milutin Janić, Jablan Đukanović, Aleksa Vukomanović, Andrej Markić, Danilo Pantović, Marko Vlahović, Jovan Mihajlović, Nebojša Bogojević Čarli (posthumno).

Željko Obradović je imao posebnu poruku za nove igrače

Novi košarkaš Partizana oduševljen atmosferom

Crno-bela simfonija je počela

Na početku je pušten film o istoriji Košarkaškog kluba Partizan.

Grmi Dom sindikata

Partizan objavio ko je sve večeras na promociji

Ko neće biti na promociji od najavljenih pojačanja?

Ko će biti iznenađenje

Najava kluba

Crno-beli, tačnije trener Željko Obradović, rešio je da u potpunosti rekonstruiše tim. Iz prošlogodišnjeg sastava ostao je samo Balša Koprivica. Za sada se zna da su u Partizan došli Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frenk Nilikina.

Očekuje da će pred Grobare izaći Arijan Lakić, Sterling Braun, Karlik Džons, Dvejn Vašington, Mario Nakić, Isak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons, Brendon Dejvis, Mitar Bošnjaković i Aleksej Pokuševski.

Međutim, crno-belu javnost zaintrigirala je izjava predsednika Partizana Ostoje Mijailovića da će "biti iznenađenja".

Kurir sport

Bonus video:

Kurir TV Delije pevaju dok Željko Obradović priča