Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je o aktuelnim dešavanjima u crno-belom taboru.

U opširnom razgovoru za "TV Prva" Mijailović se, između ostalog, dotakao i statusa Džejmsa Nanelija i Bruna Kabokla.

Crno-beli su u pondeljak predstavili tim za sezonu 2024/2025, a kao što je i bilo najavljeno, od prošlogodišnjeg sastava ostao je samo centar Balša Koprivica.

Iako je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača u timu, na promociji nije bilo Džejmsa Nanelija, o kome je bilo dosta polemike.

"Radi se o jako dobrom momku i koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde koji se dedsio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga disvalifikuje. Ali uz uguvor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakuum periodu, nismo se ni oprostili od njega", rekao je Mijailović.

Mijailović je govorio i o statusu brazilskog centra Bruna Kabokla koji ima još godinu dana ugovora sa crno-belima.

"Ne možete da dođete u sitauciju da Kaboklo ode pre kraja takmičarske sezone. On je igrač pod ugovorom, i on je prekšio discipliski pravilnik, jer nije razumeo menadžera da može ranije da ode. Mi tako funkcionišemo, poštujemo disciplinski pravilnik", jasan je Mijailović.

Kurir sport/J.M./Prva

Kurir Naneli izasao na zagrevanje