Incident sa Stefanom Lazarevićem bila je samo kap koja je prelila čašu...

Ne stišava se bura na relaciji Partizan - Džejms Naneli.

Košarkaš koji je ostavio veliki trag u dresu Partizana na ružan način se rastao sa crno-belima.

Nakon incidenta u kom je pesnicom udario košarkaša Crvene zvezde Stefana Lazarevića, odlukom trenera Željka Obradovića sklonjen je iz tima i njegov status u Partizanu dugo je bio pod znakom pitanja.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović u sredu je izjavio da kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde i prekršio disciplinski pravilnik. Nakon vesti o prekidu saradnje Naneli je žestoko odgovorio predsedniku Partizana. Napisao je da ga dve godine nije redovno plaćao i da je u sukopu sa Lazarevićem delovao u samoodbrani.

Međutim, kasnije se ispostavilo da to nije jedini incident koji je Amerikanac napravio tokom boravka u Partizanu.

Naneli je prošle sezone na poluvremenu utakmice sa Olimpijakosom u Beogradu u tunelu udario šamar igraču protivničkog tima Janulisu Larencakisu, otkriva Mozzart sport.

I to nije sve... Posle čuvene pete utakmice četvrtfinala plej-ofa i poraza od Reala u Madridu temperamentni košarkaš je navodno pretio pojedinim novinarima da će im porazbijati telefone.

Dakle, sukob sa Stefanom Lazarevićem bila je samo kap koja je prelila čašu.

Inače, trener crno-belih Željko Obradović u intervjuu koji je dao za klupsku televiziju govorio je pravilima ponašanja koja se moraju poštovati.

"Vrata ovog kluba su otvorena za sve koji misle da mogu biti deo Partizana, ali oni moraju da znaju kako treba da se ponašaju. Partizan je brend, iznedrio je plejadu fantastičnih igrača i trenera. Ovo ime mora da se štiti, ja nisam više Željko Obradović, već sam trener Partizana Željko Obradović i moram da se ponašam u skladu sa tim. Nema više niko privatno ime i pravo na privatnost. Gde god da bude i šta god radio, ispred ćemu stajati "igrač Partizana". U tom smislu moraju da se ponašaju kako dolikuje ovom grbu. To je jedini način koji mora biti ispoštovan. Moramo da poštujemo grb i ne pravimo nikakve probleme bilo koje vrste", kazao je Obradović za klupsku televiziju.

Kurir sport/J.M./Mozzart

Bonus video:

Kurir Naneli izasao na zagrevanje