Luka Dončić je već godinama glavna zvezda Dalas Maveriksa.

Međutim, to bi moglo uskoro da se promeni, pošto mediji u Americi najavljuju trejd Dončića iz Teksasa.

Američki mediji spekulišu da bi Dončić u godinama koje dolaze mogao da napusti Dalas i pređe u Los Anđeles Lejkerse. Lejkersi bi, prema toj priči, doveli Slovenca kao idealan izbor da bude lider i prva zvezda tima umesto Lebrona Džejmsa. Džejms, koji sada ima tu ulogu, ima već 40 godina i jasno je da je na zalasku karijere.

Lebron je sa sadašnjim timom produžio ugovor na još dve godine, pa će 2026. verovatno biti i kraj njegove karijere. Američki novinar Kevin O'Konor u podkastu "The Ringer" otkriva da je Dončić na radaru Lejkersa i da će upravo on biti prva meta kluba da zameni Džejmsa.

"Otkrio sam da su Lejkersi 'bacili pogled' na Luku Dončića kada je budućnost u pitanju. Videćemo hoće li to im upaliti. Dalas je bio u finalu i izgledaju sve jače, ali Lejkersi čuvaju svoje najjače pikove na draftu u narednim godinama i imaju čime da pregovaraju", objavio je O'Konor.

Luka Dončić sa Dalasom ima ugovor na još tri godine, pa bi "Mavsi" ukoliko žele da nešto zarade na njemu, mogli da ga puste 2026. godine.

Kurir sport