"MOGAO SAM LAKO DA UMREM, IZBEGAO SAM METAK" Horor ispovest bivšeg saigrača Bogdanovića i Bjelice: Prošao je kroz pakao!
Foto: Stephen M. Dowell / Newscom / Profimedia

teška priča

"MOGAO SAM LAKO DA UMREM, IZBEGAO SAM METAK" Horor ispovest bivšeg saigrača Bogdanovića i Bjelice: Prošao je kroz pakao!

Košarka -

Nekadašnji saigrač Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice iz Sakramento Kingsa, Vili Koli-Stajn, otkrio je kako je u jednom periodu svog života prolazio kroz jezive probleme koji su mogli da se završe tragično.

Šesti pik sa drafta 2015. godine tokom svoje karijere nastupao je za Sakramento, Golden Stejt, Dalas i Filadelfiju u NBA ligi, ali i Vareze u Italiji, tokom života postao je zavistan od lekova.

- Mogao sam lako da umrem. Svestan sam da sam izbegao metak. Tražio sam pomoć pre nego što je bilo prekasno i sada sam bolje. Ali, mnogo je teže vratiti se u košarku - počeo je priču Koli-Stajn.

Otkrio je potom da su problemi počeli kada je očekivao maksimalan ugovor posle odlične sezone u Kingsima, ali umesto toga ostao je na minimalcu u Voriorsima.

- To je započelo mentalne probleme. Probao sam da se nosim sa tim i da igram istovremeno, za novi tim, na lošem ugovoru, u trenutku kada je moja supruga zatrudnela… Mnogo promena i mnogo toga čudnog se dešavalo, tako da sam počeo da pijem lekove protiv bolova da bih pobegao od realnosti.

Kada je shvatio da je u problemu, prijavio se na rehabilitaciju, a tada je krenuo pravi pakao. Ispostavilo se da je Koli-Stajn kupovao lažne pilule u kojima je glavni sastojak bio fentanil. U pitanju je droga 100 puta jača od morfina i 50 puta jača od heroina, a jedna pilula može da bude kobna.

- Nisam imao pojma kada sam odlučio da se prijavim. Naslušao sam se priča kako klinci odu na žurku, nikada pre se nisu drogirali, uzmu Percocet ali bude zapravo fentanil i umru. Od jedne pilule. Čoveče, ja sam ih pio stotine, mesecima i godinama! Lako sam mogao to da budem i ja - otkrio je jezive detalje Amerikanac.

Zatim je govorio i o osećanjima u periodu kada je bio u najvećem problemu.

- U timu su primetili da nemam energiju, nema ljubavi, ličnosti, ničega… Lekovi su sve popili iz mene. Mislio sam da igram čvrsto, da radim ono što i uvek, a onda čujem: Ne izgleda kao da voli košarku. Nisam shvatio sve dok se nisam otreznio. Nisam imao iskru u razgovoru, nisam mogao da gledam ljude u oči jer sam osećao da mogu da vide da nisam to ja.

Kada je shvatio koliko je sati, potražio je pomoć. Obratio se agentu koji ga je uputio na rehabilitaciju.

- Rekao sam agentu da neko mora da mi pomogne. Čim sam se prijavio u NBA program protiv droga i rekao im sve, bilo je to rasterećenje. Nisam se dugo osećao tako dobro, kao da me majka najjače zagrlila.

Najgore je prošlo, te je Koli-Stajn spreman za nove izazove.

- Odmoran sam. Svež. Spreman - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

01:25

Bogdan Bogdanović u transu uz Milicu Todorović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track