Američki košarkaš Kajl Hajns odlučio je da okonča profesionalnu karijeru.

Doskorašnji član Armanija iz Milana proglasio je kraj u 38. godini života, a ostaće upamćen kao jedan od najboljih defanzivaca u istoriji Evrolige, izuzetno inteligentan košarkaš, ratnik i pravi borac na terenu.

Kajl je četvorostruki osvajač Evrolige (CSKA iz moskve dva puta, Olimpijakos dva puta), a u svakoj od tih titula imao je nemerljiv doprinos.

Iako visok "samo" 198 centimetara, igrao je na poziciji centra, a nedostatak visine nadomešćivao je izuzetnim fizikalijama, osećajem za blokadu i košarkaškom inteligencijom.

Pored CSKA, Olimpijakosa i Armanija, nastupao je još i za Brose Basket iz Bamberga.

Hajns je tri puta bio najbolji defanzivac Evrolige, a osvajao je titulu u svakom nacionalnom prvenstvu u kom je nastupao.

Rekorder je po broju mečeva u elitnom takmičenju i uzor mnogim mlađim generacijama.

Kajl je dokaz da se košarka ne može gledati samo kroz statistiku, jer on nikada nije bio najbolji strelac ni asistent ekipe, a njegov uticaj na igru, pobednički mentalitet i kontrola meča pravili su razliku u svakom trenutku.

Igrao je košarku na pravi način, "old school", a oni nešto mlađi koji nisu imali prilike da ga gledaju treba to da urade na snimcima.

Ovako je igrao Kajl:

Još tokom igračke karijere počeo je da vodi podkast, a nema sumnje da će se u budućnosti time baviti.

Evroliga je ostala bez još jedne igračke legende, ali nema sumnje da će ostati uvek zapamćen.

Kurir sport