Večeras će se u zagrabačkoj Areni održati košarkaški spektakl "Sećanje na Dražena Petrovića".

Selekcija Hrvatske i tim Evrope odigraće egzibicioni meč u čast prerano preminulog košarkaša.

Biserka Petrović, majka jednog od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, otkrila je da je lako moglo da se dogodi da slavni as umesto Cibone izabere Crvenu zvezdu.

Početkom osamdesetih godina Dražen je blistao u dresu Šibenke i najjači klubovi bivše Juge utrkivali su se ko će ga dovesti u svoje redove.

Mnogi su mislili da je zbog brata odabrao zagrebačku Cibonu, ali to nije bila istina.

"Da je Crvena zvezda bila prvak on bi otišao tamo, njemu je bitno da igra, da prenosi. Dražen je od svih nas, on je živeo za ljude, ja moram da hodam ovom zemljom i to da prenosim", potvrdila je majka prerano preminulog košarkaškog majstora.

Cibona je u sezoni 1983/84 završila kao prva posle regularnog dela sezone i generacija u kojoj su igrali Mihovil Nakić, Andro Knego, Zoran Čutura i Franjo Arapović došla je u plejofu do finala sa Crvenom zvezdom. Nakon tesne pobede 78:76 u prvom meču u Zagrebu crveno-beli su uzvratili i ubedljivo dobili rivala sa osam razlike u Beogradu. A onda je Nakić horogom na šest sekundi do kraja doneo pobedu rezultatom 72:71. A taj horog je doneo i najboljeg igrača Evrope u to vreme.

Nakon toga Dražen je pred narednu godinu otišao u Cibonu za koju je nastupao četiri godine i sa kojom je osvojio titule prvaka Evrope 1985. i 1986. godine.

Kurir sport/J.M.

Kurir TV Crvena zvezda navijač hitna pomoć