MARIO HEZONJA: Ponosan sam što ću igrati u utakmici sećanja na Dražena Petrovića
Foto: Starsport

KOŠARKA

MARIO HEZONJA: Ponosan sam što ću igrati u utakmici sećanja na Dražena Petrovića

Košarka -

Košarkaš Real Madrida Mario Hezonja rekao je da je ponosan što će u Zagrebu igrati u utakmici sećanja na legendarnog Dražena Petrovića.

"Ništa ne može da se uradi kako bi se stiglo na nivo na kome je on bio", rekao je Hezonja za televiziju Real Madrida. Kako je prenela Hina, Hezonja je doputovao u Zagreb u petočlanoj delegaciji Reala, kako bi odao počast Petroviću koji je pre 31 godinu poginuo u saobraćajnoj nesreći. "Ponosan sam i čast mi je što ću nastupiti u ovoj utakmici", rekao je 29-godišnji hrvatski reprezentativac.

Mario Hezonja
foto: Starsport

U utakmici za Petrovića, nekadašnjeg igrača Šibenke, Cibone, Real Madrida, Portlanda i Nju Džersija nastupiće košarkaške zviezde, a od trenera tu će biti i Željko Obradović, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, Bogdan Tanjević, Neven Spahija i Draženov brat Aleksandar Petrović.

Biće prisutne i košarkaške legende Vlade Divac, Toni Kukoč, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Nikos Galis i drugi.

Kao gosti spektakla najavljeni su Luka Dončić, Dario Šarić, Bojan Bogdanović i Ivica Zubac.

"Ta utakmica ne samo da znači puno gradu, već i čitavoj zemlji, pa je jako lepo ovo što radimo. Ponosan sam što sam ovde u ime Real Madrida u spomen na Dražena", naveo je Hezonja. Petrović je poginuo 7. juna 1993. u Nemačkoj i imao je 28 godina.

Ulaznice za utakmicu koja se igra u Areni Zagreb od 20 časova su rasprodate.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track