Iskusni košarkaš Vladimir Lučić nije se ni ovog leta vratio u Partizan, iako su mnogi navijači beogradskog kluba to želeli.

Sada je prvi put otvorio dušu i priznao da je ovog puta zaista postojao kontakt, ali je on i dalje igrač minhenskog Bajerna.

Jednom prilikom je pomoćni trener Partizana Vladimir Androić otkrio je da je Partizan pokušao da vrati Lučića, ali je izostala realizacija.

"Imam ugovor još godinu dana sa Bajernom. Neki su mi prosledili tu izjavu, čak i Leo Vesterman, mada ne znam odakle njemu (smeh). Izjava nije bila do kraja definisana i mogu samo da kažem da je ovo bilo zaista prvo leto da su postojali neki kontakti, ali ja sam i dalje igrač Bajerna", kazao je Lučić za "Basketball sphere".

profimedia0501651679.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Prokomentarisao je Lučić promene u Partizanu koje su se dogodile ovog leta.

"Poučeni iskustvom iz prošle godine, napravljen je ogroman zaokret u filozofiji. Obradović je kao jedan od najboljih trenera na ovim prostorima i najtrofejniji, uvek gajio napadačku košarku, imao igrače koji su stvarali višak i bili talentovani na tom delu parketa. Ovaj put, to izgleda drugačije. Ekipa je defanzivno orijentisana, kada gledamo 'size', svi su jako veliki za svoje pozicije, odbrambeno vrlo dobri. Normalno da ima i ofanzivnog talenta, mnogi od njih su igrali na najvišim nivoima i u NBA, imali i zavidne karijere u Evroligi. Novi je projekat, samo je Balša Koprivica ostao", pojasnio je Lučić.

Kurir sport / Basketball Sphere

Bonus video:

Kurir Lučić posle pobede nad Češkom