Košarkaški reprezentativac Američkih Devičanskih Ostrva Dion Edvin četvrto je strano pojačanje MZT Skoplje, saopštio je makedonski šampion i ABA2 ligaš.

Kako se navodi, reč je o 31-godišnjem beku šuteru, koji je evropsku karijeru započeo pre sedam godina u Finskoj, gde je proveo jednu sezonu u timu KTP, nakon čega je ;usledio uspešan četvorogodišnji period u Ukrajini.

U Ukrajini je u dva navrata nastupao za Himik, a posle jedne sezone u Kijev basketu i Prometeju, 2022. otišao je sa dve šampionske titule (2019. i 2021.) i jednom MVP nagradom za najkorisnijeg košarkaša šampionata (2019).

Edvin je 2022. igrao za skopski Rabotnički, a posle toga otišao je u Mađarsku, gde je grao za Atomeromu, a prošle sezone za DEAK, gde je prosečno beležio 13,3 poena, 5,3 skoka i 5,3 asistencije.

Uprava MZT Skoplje navela je da je angažovanjem Amerikanca sa Devičanskih Ostrva kompletiran spisak od 12 košarkaša sa kojima makedonski šampion počinje sezonu.

Osim njega, strani igrači su i Brendon Slaj (SAD), Marko Baković (Hrvatska) i Miloš Koprivica (BiH), zajedno makedoskim košarkašima Damjanom i Vojdanom Stojanovskim, Bojanom Krstevskim, Andrejem Magdevskim, Andrejem Maslinkom, ;Marinom Petkovim, Andrejom Andonoskim i Markom Milovanovićem.

Prvu utakmicu u novoj sezoni MZT Skoplje će imati protiv crnogorskog tima Teodo 24. septembra u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju na na startu ABA2 lige, a odbranu trofeja u Prvoj ligi Severne Makedonije ligi počeće 5. oktobra protiv Škupija.

(Beta)