Prvi čovek slavnog CSKA iz Moskve, Andrej Vatutin, otkrio je kako je došlo do transfera Alekse Avramovića u ruski klub.

Vatutin je priznao nije verovao da postoji mogućnost da as Partizana u ovim okolnostima, kada CSKA ne igra Evroligu, odluči da dođe u Moskvu.

"Veliko iznenađenje za bilo je za nas kada nas je Miško Ražnatović pozvao i predstavio nam mogućnosti da dovedemo Aleksu. Zaista veliko iznenađenje jer je on evroligaški igrač i mogao je da igra i dalje u Evroligi. Istog momenta sam rekao Mišku da ga želimo i potpisivanje je usledilo veoma brzo. Tražili su nam 10 dana izlaznu klauzulu za NBA što je normalno za takvog igrača", rekao je Vatutin u razgovoru za Mozzart sport.

Nakon sjajnih nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu strahovao je da će ostati bez svog velikog pojačanja.

"Kada je osvojio bronzu… Ne mogu da kažem da sam bio nervozan, ali rizikovali smo. Posle sedam ili osam dana čitao sam u medijima da su se u čitavoj priči pojavili Clippersi i Atlanta. Istog momenta sam krenuo da sklapam kockice u glavi, znači Atlanta… Bogdan Bogdanović, Igor Kokoškov, to je to. Hvatam se za glavu i pomišljam: 'Jao, šta ćemo sada da radimo?' Na kraju svega Aleksa je u CSKA."

Na konstataciju da bi Aleksa mogao da nastavi tamo gde je stao Miloš Teodosić, Vatutin je rekao:

"Drugačiji mentaliteti, drugačija psihologija. Teodosić je magija, jedinstven".

Zatim je govorio o svom odnosu sa iskusnim srpskim plejmejkerom koji je briljirao u dresu ruskog kluba.

"Bio sam veoma srećan kada sam ga doveo, a mnogo sam bio ljut kada je otišao u NBA jer on je genije na terenu. Sada sam ponovo ljut na njega jer nije sada u Moskvi iz nekog razloga. Svi ovde ga mnogo volimo, on je moj prijatelj. Veliko je zadovoljstvo kada god ga vidim, kada god pričam sa njim jer poseduje zanimljiv i jedinstven mentalitet, ima uvek zanimljive poglede na svet, ima neki drugi ugao gledanja na situacije. Mnogo mi nedostaje, mojoj majci takođe koja ga obožava. Želim Milošu puno zdravlja i sreće, njemu i njegovoj porodici", poručio je Vatutin.

Kurir sport/J.M./Mozzart sport

Instagram Devin Buker i Aleksa Avramović