Crveno beli u trećem meču savvladali Mega Vizuru 77:68

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mega Vizuru 77:68 (20:24, 16:19, 17:11, 24:14) i plasirala sde u finale domaće Superlige gde je čeka serija do tri pobede sa Partizanom (5, 7, 10 i eventualno 12 i 15. jun), koji se borbe za titulu domogao već posle dva meča sa Vojvodinom.

Meč u Pioniru igran je pred punim tribinama (besplatan ulaz), a euforiuja je nastala nekoliko minuta pre početka kada su na parket izašli crveno beli vaterpolisti, koji su se u subotu uveče oktirli titulom prvaka Evrope.

Meč nije počeo dobro po domaće košarkaše, zapravo se može reći da je Crvena zvezda pune tri četvrtine igrala podređenu ulogu. Tome u prilog ide i podatak da je Mega u dva navrata imala dvocifrenu prednost, a da su domaći prvu opipljiviju prednost stekli tek u četvrtom kvartalu posle trojki Marka Simonovića i Demarkusa Nelsona (63:56).

Napad gostiju je potpuno zaustavljen, odsvirane su im čak tri uzastopna faula u napadu, a Zvezda je to iskoristila i rutinski privela meč kraju.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle plasmana u finale pjel-ofa da je njegova ekipa nervozno ušla u meč.

"Publika je bila fenomenalna. Jako smo nervozno ušli u meč, kao rezultat toga odigrali smo slabu odbranu, dozvolili im da steknu samopouzdanje, što im je bilo potrebno, kao i prednost koja je garantovala neizvestan meč.“

"U drugom poluvremenu smo primili samo 25 koševa i to je razlog zašto smo na kraju i slavili, prelomili meč i plasirali se u finale. Posle dužeg vremena ćemo se odmoriti, to ćemo iskoristiti maksimalno. Evidentno je da rotacija nije idealna, generalno, a posebno ne za ovakav raspored utakmica. Nadam se da ćemo u prvom meču svi biti zdravi i spremni i da ćemo odigrati dobro“, rekao je Radonjić i istakao da još nije realno pričati o narednom meču.

"Moramo da vidimo koliko ćemo biti spremni i zdravi pa ćemo videti svoje šanse u tom meču. Trenutno nije realno pričati o tom meču, zbog rotacije, naš status je pod određenim znakom pitanja. Jak karakter tima se nazire, to ćemo staviti u funkciju, a to ćemo videti posle dana odmora i regeneracije“, istakao je trener ’crveno-belih’ koji se osvrnuo na igru i povredu Igroa Rakočevića.

"Rakočević je napravio pauzu, radio je individualno, u subotu u veče smo odradili trening. Na dva dana su mečevi, nije moguće da to bude nešto što je idealno za tim i za njega. Igrao je onoliko koliko je bilo dovoljno da dobijemo meč. O tome koliko će igrati Rakočević ja ću odlučiti."

Finalna serija počinje petog juna, a Partizan je domaćin u prvom meču.

"Videćemo u kolikoj je prednost Partizan kada sagledamo svoju situaciju. Potpuno su različite postavke, nadam se da ćemo mi kvalitetno odreagovati, ali prognoze je teško dati, a posebno pogoditi."

http://www.youtube.com/watch?v=aEhg1Trp1aI

Tekstualni prenos

Gosti su dva minuta pre kraja prišli na 72:64

Megin napad je potpuno zaustavljen, a posle pet uzastopnih poena Nelsona domaća ekipa ima plus devet 65:56. Igračima Mege dosuđena su tri uzastopna faula u napadu.

Trojka Simonovića i Zvezda je prvi put na plus četiri 58:54

Zvezda vodi drugi put na meču, jer je Skot ubacio dvojku 55:54

Četvrta četvrtina

Zvezda je imala nekoliko napada za preuzimanje vođstva, ali ih nije realizovala pa je na kraju treće deonice 54:53 za Megu

Trojka Simonovića 48:50

Mega ne da prednost i pravi seriju 4:0, koju prekida Katić, polovinom četvrtine 45:50.

Sa četiri poena katića i trojkom Simonovića, Zvezda prilazi na 46:43

U trećoj četvrtini Mega je bolje počela i opet imala 10 poena prednosti 36:46

Treća četvrtina

Do kraja četvrtine nije bilo bitnije promene rezultata 36:43 na poluvremenu

Posle trojke Simonovića Zvezda je prišla na 30:35, ali je Mega potom postigla četiri poena zaredom 30:39 polovinom četvrtine.

Serijom 5:0 Zvezda se vraća

Zvezda nema rešenje za zonu gostiju, raste prednost Mege 33:22

Druga četvrtina

Na kraju prve četvrtine gosti vode 24:20

Mega u poslednji minut prve četvrtine ulazi sa plus pet 20:15

Mega je odlično počela utakmicu i povela 8:0, ali je Zvezda tada počela da pogađa i odbranom, zapravo greškama Mege u napadu (dva faula Marjanovića) i sustigne prednost gostiju.

Prva četvrtina

Crvena zvezda, za koju bi posle pauze zbog povrede trebalo da zaigra kapiten Igor Rakočević je ubedljivo dobila prvi meč (78:61), ali se Mega revanširala u Kruševcu (73:71). Pred duel u Pioniru prvi čovek Mega Vizure Miodrag Ražnatović je na Tviteru napisao da su Goran Ćakić, Luka Drča i Novica Veličković povređeni i da nije siguran da će biti na raspoloaganju treneru Dejanu Milojeviću.