Aleksa Avramović ovog leta prešao je u CSKA iz Moskve i već je postao glavna tema u Rusiji. Bio je srpski as najkorisniji igrač VTB Superkupa na kom je učestvovala i Zvezda, a po završetku ovog takmičenja o njemu su mnogi pričali u superlativu.

Jedna od osoba koja je hvalila Avramovića bila je i Ilona Korstin, generalna direktorka VTB lige i to u intervjuu za "Sport Ekspres".

profimedia-0907790276.jpg
Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia 

- Aleks igra efikasno i lepo. Izuzetan je u odbrani. On je bio taj koji je zaustavio Devona Akunu-Parsela kada je igrač Uniksa bio u odličnoj formi. Pored toga, sviđa mi se njegov prijateljski stav. Bio je trenutak kada je Avramović slučajno dodirnuo Kulagina, a Dima je ležao na parketu. Aleks je prišao, pitao ga kako se oseća, izvinio se i čvrsto mu stegnuo ruku. Bilo je veoma lepo gledati ga - rekla je ona.

Takođe, osvrnula se i na žalbe Zvezde i Zenita oko zgusnutog rasporeda turnira.

- Raspored je bio dogovoren sa upravom klubova. Što se tiče Crvene zvezde, oni su prvog dana Superkupa odigrali prijateljsku utakmicu u Atini. Ponuđeni su im različiti rasporedi, ali je na kraju uprava kluba odlučila da će stići kasnije, ali igrati tri utakmice zaredom. Takođe smo ovu situaciju razmatrali sa upravom Zenita i došli do razumevanja, iako je njihova situacija bila malo drugačija. Ipak, više smo se fokusirali na strane klubove. Oni su nam došli u teško vreme i pomogli u održavanju međunarodne agende. Usput, dobili smo puno pozitivnih komentara od Bešiktaša i Crvene zvezde. Takođe smo pozvali veliki broj stranih novinara na Superkup, koji su dali pozitivne komentare o našem turniru.

 BONUS VIDEO:

Kurir televizija Aleksa Avramović nikad raspoloženiji stigao na žurku