Trener Monaka, srpski košarkaški stručnjak Saša Obradović, izneo je svoja očekivanja pred start nove sezone.

Ovog leta ambiciozni Monako je napravio značajne promene u sastavu tima. Ekipu su napustili Džon Braun, Džordan Lojd, Donta Hol... a stigli su Nik Kalates, Jorgos Papajanis, Furkan Korkmaz i Vito Braun.

Klub je uspeo da zadrži Majka Džejmsa, Elija Okoba, Mamadu Žaitea, Blosomgejma, Strazela i Montejunasa.

Sastav je znatno jači nego prošle sezone, ambicije velike, pa je pred Obradovićem težak zadatak da posloži sve kako treba i opravda očekivanja čelnika kluba.

"Nova lica, novi izazovi, ali i dalje izuzetno visoke ambicije. U Evroligi, svi klubovi ulažu sve više u svoje ekipe, tako da očekujem još jaču konkurenciju. Cilj nam je da nastavimo sa kvalitetnim radom, kao i prethodnih godina", rekao je Obradović za francuske medije.

partizanmonako1492.jpg
Starsport 

Srpski stručnjak je priznao da nije preterano zadovoljan pripremama.

"Da budem potpuno iskren, nisam zadovoljan u potpunosti našim pripremnim periodom. Prošle su nedelje, a i dalje imamo nekoliko znakova pitanja. Zbog povreda na Olimpijskim igrama, ali i ovde tokom priprema, nismo mogli da treniramo zajedno. Trenutno nemamo čistu sliku toga, kako će tim izgledati ove sezone. Pre nego što počne Evrolige, moramo tim da dovedemo u bolje vizičko stanje", iskren je Obradović.

Monako sezonu otvara 20. septembra na gostovanju San Kventanu, dok takmičenje u Evroligi započinje kod kuće sa milanskom Olimpijom 3. oktobra.

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija Partizan, grobari, arena, Evroliga