Predrag Drobnjak jedan je od omiljenih košarkaša navijača Partizana. U crno-belom klubu status legende stekao je sjajnim igrama, ali i čuvenom trojkom "iz auta" u večitom derbiju koja je sada već stekla status kultne.

U intervjuu koji je dao za Radar, Drobnjak je govorio i o svom početku karijere i dolasku u Partizan.

- Iako je ta 1992. godina, kada sam došao u Partizan, verovatno najgora od nastanka kluba 1945. godine, ja to u neku ruku nisam osetio. Imao sam 16-17 godina i šta može dete da oseti koje je željno košarke? Ja sam bio sav fokusiran na trening. Prva godina mi je bila izuzetno teška. Išao sam redovno u školu, trenirao sa prvim timom i juniorima, ali je zbog svih tih obaveza jako brzo prošla - počeo je priču Drobnjak, pa u dahu nastavio:

- Bilo je jako opasno vreme. Nisam ipak imao negativnih iskustava. Opet kažem, možda zbog godina ni opasnost nisam percipirao kao zrela osoba. Od treninga i svega nisam imao svakako vremena za izlaske. Klub je plaćao iznajmljen stan, hranu i tadašnjih 100 maraka stipendije. Kada se vratite sa treninga imate da kupite sebi sok, pljeskavicu. Nekad, tamo u četvrtoj i petoj godini, dobio sam neki novac, ali tek toliko da kupimo odeću i izađemo u grad, ništa previše.

PEDJ8009.jpg
Starsport 

Zatim je otkrio i kako je njegova karijera mogla da ode u potpuno drugom smeru.

- Bilo je ponuda preko mog trenera u Bijelom Polju. Zvali su me iz Jugoplastike, ali od toga nije bilo ništa. Od početka 1990. godine imao sam sijaset poziva iz Bosne. Sećam se rečenice mog oca, koji je predavao istoriju, kako je morao da kaže čoveku iz sarajevske Bosne: "Ne pada mi napamet da šaljem dete u Sarajevo. Primećujete li vi stvari koje će vam se tek desiti?" Ja sam tek kasnije shvatio da je otac mislio na nadolazeći sukob i razumeo sam o čemu je zapravo govorio - rekao je ljubimac navijača Partizana.

Osim crno-belog dresa, Drobnjak je tokom karijere nosio i opremu Efesa, Sijetla, LA Klipersa, Atlanta Houksa, Taukeramike, ali i Đirone, Bešiktaša, Paoka i Iraklisa.

Kurir sport / Radar

 BONUS VIDEO:

Kurir/Dejan Ignjatović Željko Obradović o početku priprema Partizana