Trener Hapoela iz Tel Aviva, Stefanos dedas, ima samo reči hvale za brazilskog centra Bruna Kabokla koji je nedavno pojačao tim iz Izraela.

Svojim krajnje neprofesionalnim ponašanjem Kaboklo je u finišu prošle sezone žestoko razljutio navijače Partizana. Brazilac je usred finalne serije samoinicijativno napustio ekipu i otišao u Sjedinjene Američke Države, ali to nije bio kraj. Kako je još uvek bio pod ugovorom sa crno-belima, nakon sjajnih partija u dresu reprezentacije spekulisalo se da bi mogao da ostane u Partizanu. Utisak je da ni sam Kaboklo nije zna šta zapravo hoće. Izjavljivao je da želi da ostane i dokaže se u Partizanu, a nedugo nakon toga da je završio sa crno-belima.

Epilog je poznat, saradnja je okončana i Kaboklo je odlučio da karijeru nastavi u Haopelu koji je napravio ozbiljan tim za novu sezonu.

Trener Dedas oduševljen je Brazilcem.

"Jako dobar igrač i jako dobar izbor za naš tim. On ima sjajan karakter. Mislio sam da nije takav, ali sam istraživao mnogo i shvatio da je jako dobar momak. Način na koji je napustio svoj prethodni tim nije odraz njegovog karaktera i ponašanja", rekao je trener Dedas u jednom popularnom košarkaškom podkastu.

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija Partizan, grobari, arena, Evroliga