Legenda  Partizana i srpske košarke Vlade Divac svojevremeno je na kratko nosio dres najvećeg rivala Crvene Zvezde.

Divac je sada objasnio kako je davne 1998 godine došlo do ovog neobičnog transfera koji je izazvao tada buru u javnosti.

"Bio je to splet neobičnih okolnosti. Jedna moja šala je otišla predaleko i da ne bih ispao neozbiljan, prihvatio sam dolazak u Zvezdu kao jednu od avantura u životu. Iskreno, nije bilo ni drame među navijačima Partizana. Oni su dobro znali da sam Partizan. Uvek sam govorio da za reprezentaciju i Partizan igram samo iz ljubavi, sve ostalo je samo rad", rekao je Divac je u intervjuu za "Index.hr"

Potom je detaljno opisao kako se sve odigralo.

"Kada je bio lokaut, prijatelj, inače zvezdaš, pitao me je da li bih došao u Zvezdu. U šali sam rekao da nema problema. Ovo je stiglo do ljudi u klubu koji su to shvatili ozbiljno. Tada sam pokušavao da izađem, pa sam rekao da će to koštati toliko i toliko. Oni su rekli da. Pa sam im rekao da će morati da plate ogromno osiguranje. I oni su rekli da. Pa kad sam video da ne odustaju, dodao sam da će sve to morati da plate unapred. I opet može. Porez. Može. Sve je bilo moguće. I ništa, nisam imao izbora kada sam se upleo u tu priču", objasnio je Divac.

Kurir sport